Logo kliknieuws.nl/uden
Knoergoeie Brabander 2020: Pieter van den Hoogenband.
Knoergoeie Brabander 2020: Pieter van den Hoogenband.

Pieter van den Hoogenband is Knoergoeie Brabander 2020

  •   keer gelezen   Carnaval

UDEN | Zevenvoudig Olympisch medaillewinnaar (waarvan drie gouden), Chef de Mission van de Nederlandse ploeg voor de Olympische Spelen in Tokio (2020), ambassadeur voor vele goede doelen en bovenal ambassadeur voor de "gewone", Brabantse mens: Pieter van den Hoogenband uit Waalre is door Carnavalsstichting de Knoerissen uit Uden uitgeroepen tot Knoergoeie Brabander 2020. 

Pieter van den Hoogenband werd in 1978 geboren in Maastricht, maar hij groeide op in het Brabantse Geldrop. Hier viel hij al snel op vanwege zijn zwemtalent, met de paplepel ingegoten door zijn moeder Astrid die tevens succesvol zwemster is geweest. Met dit talent brak hij in 1993 definitief door  met zijn eerste successen tijdens de Jeugd Olympische Dagen in Eindhoven, waarna er nog vele (inter)nationale successen zijn geboekt, met als kroon op zijn werk de vele schitterende olympische medailles, waaronder tweemaal goud in successie op het koningsnummer.

Momenteel is Pieter als Chef de Mission voor de Nederlandse Olympische Ploeg van Tokio 2020 actief en daarnaast als ambassadeur betrokken bij vele goede doelen (w.o. Metakids en Spieren voor Spieren). Hij is getrouwd met Marie-José en wonen samen met de kinderen in het Brabantse Waalre. Daarnaast is hij in zijn vrije tijd graag te vinden op de tribune van voetbalclub PSV. Als kleine jongen is deze passie ontstaan toen hij vaak aan de hand van zijn vader Cees-Rein, toenmalig clubarts van PSV mee mocht naar trainingen en wedstrijden. 

Carnavalsstichting de Knoerissen eert Pieter van den Hoogenband tijdens de pronkzittingsavond van 8 februari 2020. Voor meer informatie over de kaartverkoop zie www.knoerissen.nl.


 

Meer berichten