Afbeelding

Joost Merx is de nieuwe prins van De Smouskes

Carnaval 675 keer gelezen

ZEELAND | Prins Joost d'n Derde (26), Prinses Jenna (22) en Adjudant Roy zijn de nieuwe hoogheden van De Smouskes in Zeeland. Welke Jeugdhoogheden hen deze carnaval bijstaan wordt vrijdag 15 november onthuld op de Heische Tip.

In de Ambianz werd Joost Merx zaterdag onthuld als de nieuwe Prins van het Zéllandse Smousenrijk. Onder het toeziend oog van de vele bezoekers werden hij, zijn vriendin Jenna en hun goede vriend Roy gekroond tot Prins, Prinses en Adjudant van de Smouskes in 2019-2020. Prins Joost d'n derde (26) is geboren in het Smousenrijk als oudste zoon van Henk en Rian Merx en opgegroeid met zijn zus Suzan en broertje Koen. Inmiddels woont hij samen met zijn vriendin Jenna op de Roskam. Als loodgieter werkt hij nu 2 jaar bij de AGO in Schaijk. In zijn vrije tijd klust hij graag een beetje in en om het huis en oefent hij het feesten en drinken voor de carnaval alvast met zijn vrienden en als vrijwilliger bij de Soos. Het carnavallen is hem overigens alles behalve vreemd: de steek (dan wel zonder veren) past hem al 2 jaar als gegoten. Daarnaast zit het hem ook in het bloed: dit jaar treedt hij in de voetsporen van zijn vader, die in carnavalsseizoen '88-'89 beter bekend stond als Prins Henk II.

Aan de zijde van Prins Joost staat Prinses Jenna (22), dochter van Gerrit en Anita Selten en zusje van Renee. Jenna is momenteel bezig met de opleiding tot verpleegkundige binnen de geestelijke gezondheidszorg en werkt nu 2 jaar binnen de organisatie Reinier van Arkel. In haar vrije tijd kan ze wel eens lui op de bank films en series kijken, maar komt ze ook graag met haar voeten van de vloer om net als Joost bij de Soos in Zeeland een feestje te bouwen of met vrienden wat te ondernemen. Het Prinsenpaar wordt dit jaar ondersteund door hun goede vriend en Adjudant: Roy, zoon van Christ-Jan en Miranda Zonnenberg. Na een tijdje gezellig met vrienden op de Repelakker gewoond te hebben, woont hij nu samen met zijn vriendin Julia op het Weemveld. Roy zal wel kunnen wennen aan het hoge tempo deze carnaval, want doordeweeks spendeert hij een groot deel van zijn tijd op de snelweg in zijn vrachtwagen. In het weekend voetbalt hij bij Festilent en in de zaal. Uiteraard drinkt ook hij 's avonds graag een lekker pilsje. Samen gaan ze voor een schitterende carnaval zorgen met hun lijfspreuk: Makt da ge hum rakt! 

Prinsenreceptie
Op zondag 24 november zal in Het Witte Huis een receptie aangeboden worden aan de nieuwe hoogheden van De Smouskes. Vrienden, collega's, sportteams, buurtbewoners, familie of andere bewonderaars, die de Jeugdhoogheden of het Prinsenpaar en Adjudant willen feliciteren zijn welkom. Er wordt gestart met een receptie voor de Jeugdhoogheden. Van 11.30 tot 13.00 uur kunnen zij felicitaties in ontvangst nemen. Daarna is het vanaf 13.30 tot 18:30 uur de beurt aan het nieuwe Prinsenpaar om alle handen te schudden en te genieten van al dat voorbijkomt op deze middag. Mochten er nog voordrachten gedaan worden, dan graag in overleg met De Smouskes (receptie@smouskes.nl), i.v.m. de planning van het programma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant