Afbeelding

Jan en Maria van Sleeuwen nieuw Boerenbruidspaar van Volkel

Carnaval 1.883 keer gelezen

VOLKEL | Jan en Maria van Sleeuwen zijn het nieuwe Boerenbruidspaar van Pieperland. Dit werd afgelopen zaterdag in de Pieperploats in Volkel bekendgemaakt.

Jan en Maria van Sleeuwen wonen op 't Schadron. Ze stellen zichzelf voor.

"Op de dag dat ons 4e kleinkind werd geboren zaten we s 'avonds nog efkes lekker buiten toen Jan een raar geheimzinnig telefoontje kreeg! Of wij boerenbruidspaar wilde worre. Nou dan witte zo gauw nie wa ge er mi an moet. Maar nadat we het er een week over hebben gehad vinden we het toch wel een hele eer om hier voor uitgekozen te worden en hebben dus ja gezegd. Jan is geboren op den achterste Hoenderbosch en is une zoon van Helm en Martina van Sleeuwen de Groot, den derde uit een gezin van 9 waarvan 6 broers en 2 zussen. In het dagelijks leven werk ik als metselaar en meestal heb ik werk in en rondom Volkel. bMaria is geboren en getogen op 't  Schadron in het hoog huis zo as ze da vroeger noemde! Ben een dochter van Frans en Anna Verwegen van de Wetering en de 8e ook uit een gezin van 9, waarvan 7 broers en 1 zus. Ik werk bij Timmers in Uden en doe ook nog wa naaiwerk voor une winkel hier in Volkel. Jan is hier 34 jaar geleden komen wonen en samen hebben wij 4 keinder, Willem, Anne, Niek en Loes. Willem woont in Volkel en is getrouwd met Mandy en samen hebben ze een dochter Bo. bAnne woont samen met Harm in Boekel en hebben 3 kiendjes, Suus, Loek en Mees.b Niek heeft verkering met Eleona en Loes met Maarten en die wonen ook nog allebei thuis. bSamen genieten we volop van onze kleinkinderen. Jan zijn grote hobby is toch wel het volleyballen en dan op donderdag avond in Volkel,  en dan vooral daarna nog efkes een bierke drinken met zijn maatjes. Maria gaat met regelmaat in Zeeland naar de sportschool, en een flinke wandeling maken samen met mijn wandelmaatje Erna. bWe kennen elkaar nou al bekant 38 jaar dus wordt het toch eens tijd om een keer te goan trouwen! Samen met onze familie, de buurt, vrienden en iedereen die van feesten houdt willen wij er een gruwelijke skon bruiloft van maken, en dat we er met zijn allen enen goeie borrel op kunnen vatte! bWij hebben er in ieder geval heel veul zin in!"

Boerenbruiloft
Op maandag 24 februari vindt te trouwerij plaats. Voor de koffietafel zijn een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar bij T & W bouw, aan de Nieuwe Udenseweg 6. Bestellen kan via 0413 27 21 49 of Sander Dortmans via 06 22 80 38 98. Volwassenen betalen 8 euro, kaartjes voor kinderen kosten 2,50 euro. Voor de huwelijksvoltrekking die rond 13.30 uur start zijn geen kaarten nodig. Heel Volkel is uitgenodigd om hier getuige van te zijn.  Dan volgt de grote receptie, waarbij iedereen uitgenodigd is. Na afloop van de receptie volgt de feestavond 

Boerenzeskamp
Naast de onthulling van het Boerenbruidspaar werd er afgelopen zaterdag ook een boerenzeskamp georganiseerd, waar 21 teams streden om de felbegeerde wisseltrofee en de bijbehorende prijzen, waaronder vaten bier en fris. De eerste 3 prijs winnaars zijn: 
1            Ut gefrot
2            De hedde wellus
3            't Gepof

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant