Logo kliknieuws.nl/uden
Foto: Cor Buser

Peelknijnen onthullen nieuwe prins: Hans d'n Derde

  •   keer gelezen   Carnaval

VOLKEL | Hans van de Leijgraaf (51) is de nieuwe prins van de Peelknijnen. Hij werd vanavond op Vliegbasis Volkel voorgesteld en geïnstalleerd als 57ste Prins van C.V de Peelknijnen.

Dit in het bijzijn van zijn echtgenote Tamara en kinderen Johan en Amber. Ook waren er veel familieleden, vrienden, collega's, en bevriende carnavalsverenigingen van De Peelknijnen aanwezig. Hans d'n Derde wordt bijgestaan door de kersverse adjudant Bart van Gijn. Uiteraard worden ze ondersteund door vorst Toin Hutjes, die na twaalf jaar het adjudant schap heeft verruilt voor de vorstentitel, samen met alle leden van C.V de Peelknijnen met de bijbehorende durskes. Tevens zal Hofkapel de Peelknijnen, Prins Hans III met een vrolijke noot begeleiden.

Hans
Hans is opgegroeid in Volkel en is getrouwd met zijn grote liefde Tamara (45). Samen met hun kinderen zijn ze woonachtig in Erp. Hans is Hangaar chef op de vliegbasis Volkel, waar elke dag weer door een groot leger aan specialisten de F-16's worden onderhouden en gerepareerd zodat ze weer veilig het luchtruim in kunnen gaan. Daarnaast is Hans lange tijd bezig geweest met de historische vliegtuigen F-84, F-104 en de F-16 op de sokkels aan de poortlaan te krijgen, en als laatste project van de luchtmacht met de gemeente Uden samen een plaatsing van een F-16 op de rotonde van de N264. Zijn vrouw Tamara is werkzaam bij Uw Slager Romijnders in Veghel. Ze is veel met carnaval bezig; namelijk met de dansvereniging Les Grisettes. Dochter Amber (18) is daar trainster van groep 1 en danst zelf nog steeds in groep 3 met de garde en bij groep 4 met de showdans, om samen met de Uilen van Empeldonk er elke keer weer een spetterend carnaval van te maken. Daarnaast volgt ze een studie als onderwijs assistente op Summa College Eindhoven. Zoon Johan (21) volgt de opleiding ICT & Media Design op Fontys in Eindhoven. Hij werkt bij Action Sound Support in Zeeland. Hierbij verzorgt hij het licht en geluid op allerlei evenementen en feestjes met ieder jaar als toppunt de Erpse Pronkzittingen. Verder is Johan actief als DJ bij Dancaholics. Met optredens op FestyLand en Walibi Holland timmert hij al aardig aan de weg. Ieder jaar is carnaval dan ook maximaal volgeboekt, en is hij vijf dagen lang volop aan het draaien.

Prinsenreünie
Nu is het Hans zunne tijd, om zich in het carnavals gedruis te storten, met zijn motto: 'Alles op zunne tijd, wanne!' Op passende wijze is afscheid genomen van de 56ste Prins Willem d'n Twidde. Willem wordt pas opgenomen in het convent van oud Prinsen als hij morgen (zaterdag) om twee uur in knijnenpak verschijnt tijdens de oud Prinsenreünie. Na het protocollaire gedeelte, wordt tot in de kleine uurtjes gefeest op dit Prinsenbal der Peelknijnen, met de vrolijke noten van Hofkapel de Peelknijnen en DJ en zanger Blackjack.

Meer berichten