Logo kliknieuws.nl/uden

Henk en Tiny van de Rijt 26e boerenbruidspaar van De Schaopenwaesers

  •   keer gelezen   Carnaval

ODILIAPEEL | Henk en Tiny van de Rijt zijn het 26e boerenbruidspaar van carnavalsvereniging De Schaopenwaesers uit Odiliapeel.

Henk en Tiny leerden elkaar in 1977 kennen in 'De Blokhut', de toenmalige jeugdsociëteit in De Peel. Tiny was bestuurslid en stond vaak achter de bar. Henk kwam hier met enige regelmaat en kreeg van Tiny een drankje van 'onder de tafel'. Van het een kwam het ander. Lekker stappen met de groep, elk weekend uitgaan en let op hè, wel voor 00.00 uur thuis zijn! Henk en Tiny zijn in 1982 getrouwd en wonen sindsdien in de Tarwestraat in Odiliapeel. Ze hebben samen twee kinderen: Patrick en Claudia. Ook hebben Henk en Tiny twee kleinkinderen, een tweeling: kleindochter Elin en kleinzoon Milan. Henk heeft bijna 40 jaar bij bouwbedrijf van Grunsven, jazeker, de broers van Anky, gewerkt als timmerman. Nu is Henk bij van Grunsven werkzaam als materieelbeheerder en transportplanner. Tiny heeft bij Diks wasserette gewerkt. Nu heeft ze wat poetsadressen en is samen met Henk trotse oppasoma- en opa.

Henk en Tiny wandelen samen wat af bij WSV De Eekhoorn, houden van cabaret met De Peelhazen en Henk is keeper geweest bij de KPJ hier in de Peel. Ze hebben al enkele boerenbruidsparen meegemaakt en willen de Oerbrabantse (Peelse) sfeer en gezelligheid aan den lijve gaan ondervinden. Iedereen die Henk en Tiny wil komen feliciteren, is welkom op de boerenbruiloft op zondagmiddag 23 februari in zaal De Beukenhof. Kaarten voor de bruiloft zijn te koop bij de boerenbruidspaarcommissie bb@deschaopenwaesers.nl. De receptie is aansluitend na de boerenbruiloft vanaf ongeveer 18.30 uur.

Meer berichten