Logo kliknieuws.nl/uden

William Raaijmakers is de nieuwe Prins van Pieperland

  •   keer gelezen   Carnaval

VOLKEL | William Raaijmakers is de nieuwe Prins van Pieperland. Dat werd zaterdagavond bekend gemaakt tijdens het prinsenbal.

William is opgegroeid op Lankes en ging daar in 1992 samenwonen met zijn vrouw Yvette van den Biggelaar. Ondertussen wonen ze alweer bijna 6 jaar aan de Liessentstraat 18a. Het stel trouwde in november 1993 en kreeg drie dochters: Inge (24), Lynn (22) en Janneke (21). William runt met zijn broer Robert het familiebedrijf 'Raaijmakers en zn. Bronbemaling', waar Frans en Jo ook nog dagelijks te vinden zijn. Yvette werkt als verzorgende bij thuiszorg Pantein in Uden, wat ze met veel toewijding en plezier doet.

William is al 42 jaar lid van RKSV-Volkel. Hij is zijn voetbalcarriere bij de jeugd op 8-jarige leeftijd begonnen en heeft daarna met veel plezier bij Volkel 5/4 gevoetbald, waar hij in 2013 leider van is geworden. Na het kampioenschap afgelopen jaar is hij hiermee gestopt. Sinds afgelopen zomer voetbalt hij bij de maandagavond-masters. Van 2001 tot en met 2008 maakten ze deel uit van de Rv11. William bleef nog jarenlang actief in de sponsor- en optochtcommissie. Yvette heeft verschillende jaren tijdens de zittingsavonden de artiesten geschminkt. Op dit moment is William nog actief bij het organiseren van de dorpszeskamp tijdens Koningsdag. Yvette zit bij de organisatie van de Goede Doelen Week Volkel en heeft als hobby het maken van fotoboeken van de vakantie/reisjes die we samen of met vrienden maken. Ook bezoeken ze heel graag muziekoptredens en festivals zoals: U2, Bruce Springsteen, Blof, Guus Meeuwis, Festyland, Concert at Sea. Daarnaast houden ze erg van het bourgondische leven samen met hun vriendengroep 'SKIK'.

William viert al carnaval vanaf zijn geboorte. Sinds dat Frans in 1984 de 19e prins van Pieperland was, heeft William geen enkel jaar de eigenheimerszitting over geslagen. In 1986 kwam Yvette de eerste keer naar de zitting en het heeft verschillende jaren geduurd, voordat ze de Volkelse grappen snapte. Wie had dan ook kunnen bedenken dat ze met de dames van de Rv11 jaren op het podium heeft gestaan, waarbij William lachend toekeek. Ook met de optochten hebben ze nog altijd veel plezier en slepen ze regelmatig een prijs in de wacht.

Meer berichten