Logo kliknieuws.nl/uden
Een bomvol en gevarieerd programma in het centrum van Uden op carnavalszaterdag.
Een bomvol en gevarieerd programma in het centrum van Uden op carnavalszaterdag. (Foto: Jason Setzer)
Carnaval

Veel artiesten bij 9e editie Ujese Kroegentocht

  •   keer gelezen   Carnaval

UDEN | Zaterdag 22 februari is het weer zover! Dan wordt voor de 9e keer de Ujese Kroegentocht georganiseerd. Zoals altijd barst het carnaval los tijdens de drukbezochte kroegentocht. De organisatie heeft in samenwerking met de Udense kroegen weer een fantastisch programma samengesteld om iedereen een topdag te laten beleven.

"Ieder jaar doen we er alles aan dat de Ujese Kroegentocht een succesvolle dag wordt. We vinden prachtig om te zien dat iedereen het naar zijn zin heeft. Daar doen wij het voor. Ook dit jaar heeft de Udense Horeca weer hun best gedaan om een zo divers mogelijk programma op te zetten. Met het grote aanbod van artiesten is er voor iedereen wat wils", aldus de organisatie van de kroegentocht.

Horecaboulevard
De Horecaboulevard, bestaande uit Café de Preek, Brasserie Verhoeven, Market Place en Cravt brouwlokaal, heeft dit jaar een line-up voor mensen die graag met de voetjes van de vloer gaan Zo heeft de horecaboulevard niemand minder dan Capital Candy op hun podium staan. Daarnaast verzorgen de Daily Fools weer een swingende set achter de draaitafels. Zanger Rens maakt van ieder optreden een feest, dus ook bij de Ujese Kroegentocht. Met coverband Hard 2 Get heeft de Horecaboulevard de eerste coverband die meedeed aan The Voice of Holland.

De Markt
Natuurlijk mag de Markt niet ontbreken tijdens de Udense Kroegentocht. Ons Caffeej en 't Stulpke pakken flink uit met een divers programma. De mannen van Feestgangers XXL trakteren de mensen op een heus feestje. Zanger Gullie is een opvallende verschijning door zijn lange rastaharen ala Ruud Gullit. Hij is bekend van zijn carnavalshit 'Brabant mijn land'. Feestact Sjansjee zorgt een hoog hosgehalte op de Markt. De mannen van Pap en Pudding zijn al jarenlang een bekend fenomeen tijdens de carnaval door hits als 'Confetti in mijn bier' en 'Opblaasbare afwasbare Barbara'. Voor de beste guilty pleasures ben je aan het goede adres bij de DJ act Hou je Backstreetboys. Daarnaast zorgt allround DJ Izzy voor een mooi spektakel op de Markt.

Sint Janstraat
Sergeant Peppers, Zinderend, De Vrolijke Koster en L'esperance hebben in de hoek van de Sint-Janstraat heeft weer een line-up waar je u tegen zegt. Outsiders is een gerenommeerde naam in de hardstyle wereld en weet als geen ander hoe je een show weg moet geven. Otto Wunderbar is de koning van de aprés-ski en heeft beste partyknallers voor je. DJ-duo Hak op de Tak wordt ook wel omschreven als een muzikale blender. Oftewel, alles passeert de revue. Grens&Loos is een bekende formatie die onder andere iedereen uit zijn dak lieten gaan tijdens Dream Village. Is het feestje dan nog niet los gekomen? Dan zorgen de mannen van de Rubberen Schuimboten voor wat opschudding! DJ Willy Whoo zorgt voor hitjes gecombineerd met house, reggae en dancehall. Boerenjongens geven je het ultieme carnavalsgevoel door lekker te hossen door de straat.

Kaarten zijn te koop via www.ujesekroegentocht.nl of bij Rokado in Uden. Deze kosten 22,50 euro. Daarbij krijg je tien consumptiebonnen en één bon die geldig is voor een broodje frikandel of kroket. Online gekochte tickets kunnen omgeruild worden bij Rokado. Dat kan ook op de dag zelf bij Markant.

Meer berichten