Knoerissen op verzoek 'ekkes op de koffie' bij zieke en eenzame Udenaren

  •   keer gelezen   Carnaval

UDEN | Al ruim 30 jaar gaat een grote delegatie van de Knoerissen bij zieke Udenaren op bezoek. Het bestuur, de Oud Prinsen, de Hoge Raad, Raad van Elf, Prins Porcellus, de opper en de adjudant gaan op carnavalszaterdag op pad. Ze brengen (huis)bezoeken aan mensen die even een hart onder de riem nodig hebben. Dit jaar doen ze dat voor het eerst onder het mom 'Bezoek Rundje'.

De traditie begon bij 30 jaar geleden bij zieke Udenaren, maar tegenwoordig beperken De Knoerissen zich niet meer tot alleen die doelgroep. Ze bezoeken bijvoorbeeld ook oudere en eenzame mensen. Eigenlijk iedereen met een carnavalshart die zelf de deur niet of nauwelijks uit kan of komt. Ze brengen een leuk presentje mee, maken een praatje, drinken een kopje koffie en soms ook een jonge klare. Alles kan en alles mag.

Voorheen werd de Knoerissen krant huis-aan-huis verspreid maar nu dit niet meer het geval is, weten heel veel Udenaren niet dat ze iemand of zichzelf kunnen opgeven voor een 'Bezoek Rundje'. De delegatie van de Knoerissen bezoekt Udenaren onder andere in het Retraitehuis, Huize St. Jan, MuzeRijk, Verpleegtehuis Watersteeg Uden en Veghel, en Harenstate in Mariaheide. Maar ook Udenaren die in andere gemeentes verblijven mogen opgegeven worden. Ben jij of ken je iemand die blij gemaakt kan worden met een bezoekje? Geef dat dan door vóór 19 februari aan Marjo Paalman via 0413 33 18 44 of 06 20 37 17 54, of mail ziekenbezoek@knoerissen.nl.

Meer berichten