Jo Verkuijlen is Verdienstelijk Udenaar 2020

  •   keer gelezen   Carnaval

UDEN | Jo Verkuijlen is gekozen tot Verdienstelijk Udenaar van 2020. Deze onderscheiden wordt al 54 jaar achtereen, zonder onderbreking, uitgereikt aan een bijzondere en vaak 'onbekende' Udenaar.

Jo Verkuijlen zette zich jaren in als vrijwilliger op allerlei gebieden in Uden. Zo was zij actief voor verschillende collectefondsen: zeker 30 jaar voor het Astma fonds, maar ook jaren voor de Kankerstichting, de Nierstichting, het Rode Kruis, het Reumafonds, het Leger des Heils en de Hartstichting.

Zonnebloem
Jo is al sinds jaar en dag op de achtergrond actief bij activiteiten van de Zonnebloem. Zo bestiert Jo de keuken in Eigen Herd en gaat zij daarnaast al zo'n 35 jaar op huisbezoek bij diverse mensen voor een praatje, een kopje koffie en een spelletje. Daarnaast verkoopt Jo al die tijd al zonnebloemloten waarvan vele activiteiten kunnen worden betaald.

Zonnestraal
Alles glimt door de poetsdoek van Jo. Ze verzorgt al zo'n 11 jaar de koffie bij de Heemkundekring, waar ze ook de huishoudelijke taken voor haar rekening  neemt. In de Petruskerk poetst zij al 28 jaar, met nog acht anderen, het koperwerk voor Pasen en Kerstmis. Ook achter de schermen van de Trap-In zorgt zij al 6 jaar voor een kopje koffie. Al met al is mevrouw Jo Verkuijlen een zonnestraaltje. Zij verdient het om nu eens in dit zonnetje gezet te worden.

Verdienstelijk Udenaar
CS de Knoerissen eert Jo Verkuijlen tijdens de 60+ zitting op donderdag 20 februari, waar ze het ereschild en het prachtige beeld van de Udense kunstenaar Ton Jansen in ontvangst mag nemen. Wil je deze zitting graag bijwonen en mevrouw Verkuijlen na afloop feliciteren? Dat kan; er zijn nog kaarten (10 euro per persoon) verkrijgbaar bij Shell Schimmel en Eigen Herd. Het profiel van een Verdienstelijk Udenaar is niet lastig te omschrijven. Het is een onderscheiding die elk jaar wordt toegekend aan iemand (of een organisatie) die zich voor lange tijd meer dan normaal heeft ingezet voor de Udense gemeenschap. Enkele criteria zijn: belangeloze inzet, sociaal en maatschappelijk bewogen, met empathie en inlevingsvermogen (geen bestuurlijke werkzaamheden en/of functies) En, niet onbelangrijk, gekozen door Udenaren zelf.

Meer berichten