Carnaval

Als vanouds carnaval bij Café 't Stulpke

  •   keer gelezen   Carnaval

UDEN | Bij Café 't Stulpke hoor je tijdens carnaval de echte carnavalshits als Bloemetjesgordijn en Paard in de Gang zeker voorbij komen. Ouwerwets gezellig carnaval, zoals je van 't Stulpke gewend bent.

In Café 't Stulpke begint carnaval op vrijdag traditioneel al om 16.00 uur met het 'Juffer en Misterbal' met DJ Marco. Voor velen dé start van de carnaval. Vele leerkrachten van basisscholen uit de regio en ook het Udens College zijn vertegenwoordigd in de meest mooie en uitgedoste carnavaleske creaties. 's Avonds luidt DJ René dit carnavalsjaar op enthousiaste wijze in. Zanger en rasartiest Etienne Alvares komt langs om het nog eens extra gezellig te maken.

Kroegentocht
Op zaterdag begint de negende editie van de Ujese Kroegentocht. Ons Caffeej en 't Stulpke pakken flink uit op de Markt. Op het buitenpodium zullen Feestgangers XXL, Zanger Gullie (die door zijn lange rastaharen erg lijkt op ex-voetballer Ruud Gullit), feestact Sjansjee, de mannen van Pap en Pudding, DJ-act Hou je Backstreetboys en allround DJ Izzy zorgen voor een gezellige sfeer. Binnen zorgt DJ Daan voor de juiste carnavalssfeer. 's Avonds zal, binnen in het café, DJ Collin acte de présence geven om er een carnavalsavond van te maken zoals het hoort.

Optocht
Op zondag komt de optocht langs de Markt. Op het buitenpodium zullen Ladderszat en Brasmasjien hun muzikale noten laten horen. "Die dag loopt het café tussen 14.00 en 15.00 uur al goed vol, dus we beginnen vroeg! Het leuke is dat er op zondag altijd een mooie mix is  van jong en oud." DJ's deze dag zijn DJ Marco en DJ Collin.

Toeternietoe
Dit jaar organiseren Ons Caffeej en Café 't Stulpke alweer voor de 28e keer op rij het blaaskapellenfestival Toeternietoe. Op het buitenpodium voor de twee cafés laten verschillende blaaskapellen vanaf 13.11 uur horen wat ze in huis hebben. De optredens worden beoordeeld door een jury. De winnaar krijgt consumptiebonnen en een wisseltrofee. Er zijn eveneens prijzen te verdienen met de stoantoffelwedstrijd. Degene die de mooiste, gekste, meest originele stoantoffel maakt, wint consumptiebonnen. Een deskundige jury beoordeelt alle deelnemers. Iedereen kan meedoen, inschrijven kan ter plaatse. Er zijn weinig regels, maar het is niet de bedoeling dat je je eigen drank meeneemt. Het is wél de bedoeling dat iedereen zijn/haar zelfgemaakte tafel na afloop opruimt. Daarnaast kan iedereen meedingen naar leuke prijzen tijdens de 'Ujese Carnavals Tombola'. Het geld dat daarmee opgehaald wordt, gaat naar een goed doel. De Toeternietoemiddag wordt rond de klok van 18.00 uur afgesloten door de Zware Jongens. Deze twee mannen zijn onder meer bekend van hun feestversie van 'Anton aus Tirol' en 'de Poes van Tante Loes'. Feest gegarandeerd dus! Maandag staan binnen in het café wederom DJ's Marco en Collin  om er weer een sfeervolle avond van te maken.

Slappe Klets Middag
Op dinsdag staan er zes tonpraters op het programma, tijdens de traditionele 'Slappe Klets Middag' die om 13.00 uur begint. "Een middag voor en door stamgasten", vertelt Dick. "Marco van Hooft is de vaste presentator van deze middag. Tussen de tonpraters door betreden nog drie acts het podium." Door het hele café hangen schermen waarop de tonpraters te zien en te horen zijn, zodat niemand iets hoeft te missen. "Op het moment dat je dit leest kan het zijn dat de middag al uitverkocht is, maar bellen voor kaarten kan altijd." Carnaval 2020 wordt afgesloten door DJ Marco met de Carnavals Top 11.

Poetsen
't Stulpke is op woensdag en donderdag gesloten. Op vrijdag kun je er weer terecht voor een heerlijk bakje koffie of een lekker pilske.

Meer berichten