Carnaval

Echt Ujes Carnaval bij Ons Caffeej: 'Van laat tot vroeg, carnaval vierde in de kroeg!'

  •   keer gelezen   Carnaval

UDEN | Voor écht Ujes carnaval moet je bij Ons Caffeej aan de Markt zijn. "Van jong tot oud, een feest voor iedereen", aldus Alex van den Hoogen, eigenaar van het café. Samen met Ronald Verwegen, mede-eigenaar, al weer de 10e editie carnaval die zij in Ons Caffeej organiseren.

In Ons Caffeej begint carnaval op vrijdag om 19.00 uur met het Spaarkasfeest (ook voor niet-leden), gevolgd met de huldiging van de OC-er van het jaar 2020: Thijs de Kan. Hij wordt dit jaar gehuldigd door Prins Rattus d'n Vierde Koen van der Meer. Daarna kan het feest letterlijk beginnen, want 'De Deurzakkers' zijn deze avond binnen! Met hun vele hits wordt de start van carnaval 2020 zonder meer een succes. Ook 'Geen Stempel' met zijn hit 'Braaaahaboooo' betreedt het compleet vernieuwde Ons Caffeej carnavalspodium. DJ Ruud zorgt daarnaast gedurende de avond voor de meest hitsige en gezellige carnavalskrakers.

Optocht
Op zondag komt d'n optocht langs op de Markt. Ons Caffeej steunt hierin CV Rattus, Ujes jongste carnavalsvereniging, die tevens bij Ons Caffeej haar residentie heeft. Met hun motto: 'Vûr mekoar dur 't vuur!' hopen we dat ze het dit jaar niet zo letterlijk nemen. Zondagavond wordt verder gefeest tijdens 'n echte Foute Carnaval.

Toeternietoe
Dit jaar organiseren Ons Caffeej en café 't Stulpke alweer voor de 28e keer op rij het blaaskapellenfestival Toeternietoe. Op het buitenpodium voor de twee cafés laten verschillende blaaskapellen vanaf 13.11 uur horen wat ze in huis hebben. "De optredens worden beoordeeld door een professionele jury", legt Alex uit. "De winnaar krijgt consumptiebonnen en een wisseltrofee." Er zijn eveneens prijzen te verdienen met de stoantoffelwedstrijd. "Degene die de mooiste, gekste, meest originele stoantoffel maakt, wint ook consumptiebonnen. Iedereen kan hieraan meedoen, inschrijven kan ter plaatse. Er zijn weinig regels, maar het is wel de bedoeling dat iedereen zijn/haar zelfgemaakte tafel na afloop opruimt." Daarnaast kan iedereen meedingen naar leuke prijzen tijdens de 'Ujese Carnavals Tombola'. Het geld dat daarmee opgehaald wordt, gaat naar een goed doel. De Toeternietoemiddag wordt rond de klok van 18.00 uur afgesloten door de Zware Jongens. Deze twee mannen zijn onder meer bekend van hun feestversie van 'Anton aus Tirol' en 'de Poes van Tante Loes'. Feest gegarandeerd dus! Maandagavond staat in het café 'Carnaval miets Trèèns' op het programma, waarbij een mix ontstaat tussen de leukste carnavalshits en lekkerste trancemuziek. Hier tekenen al jaren DJ Roy en MC Neville voor de juiste muzikale sfeer, beide residents van de Drie Gezusters uit Groningen.

BierCantus
Carnaval krijgt op dinsdag, de laatste dag, een heuse première met de BierCantus van CV Rattus, dat wordt dus meezinge en meedrinke! 's Avonds doen we nog een paar runtjes van de latste muntjes en sluiten we carnaval 2020 af.

Happen
Tijdens de gehele carnaval is onze 'trek 'n snack-wand' geopend voor de lekkerste warme snacks. Daarnaast kun je dagelijks tussen 16.00 en 20.00 genieten van een goed gevulde verse kop erwtensoep.

Schônmaeken & Relaxen
Ons Caffeej is op woensdag gesloten voor de grote schoonmaak. Op donderdag vanaf 20.00 uur zijn de deuren weer voor iedereen geopend!

Meer berichten