Thomas en Joost.
Thomas en Joost.
Carnaval

Thomas Egelmeer jubileumprins CV De Pepper

  •   keer gelezen   Carnaval

UDEN | Op zaterdag 22-02-2020 om 02.22 uur is de 22e Prins van CV De Pepper onthuld: Thomas Egelmeer. Samen met zijn eigen gekozen Adjudant Joost van der Spoel trapt de vereniging hiermee hun 22-jarig jubileum af. Thomas is geen onbekende binnen CV De Pepper: de afgelopen vier jaar vervulde hij de rol als Vorst. Dit wordt tijdens deze carnaval overgenomen door Raad van 11 lid Marc Bartels.

Thomas is 28 jaar en een 'echte Ujese'. Sinds vorig jaar woont hij nog dichter bij de gezelligheid: in het centrum van Uden op de Julianastraat. Zijn binding met Café Sergeant Peppers is ooit ontstaan door een spontaan bezoek met zijn vader. De Jubileumprins is het meest bekend in De Pepper en de regio rondom Uden als Vorst van CV De Pepper, een rol die hij al sinds 2016 vervulde. Door zijn benoeming als Prins, wordt het Vorstenschap in ieder geval voor een jaar door iemand anders ingevuld. In het dagelijks leven werkt Prins Pepper de 22e bij B. Braun Medical in Oss als Digital MarCom Coördinator. Hier zorgt hij op verschillende manieren voor meer online zichtbaarheid. Verder is hij veel te vinden bij sportschool Body Style in Uden, waar hij enkele groepslessen intensief mee volgt en graag een kop koffie drinkt aan de bar. Ook het bezoeken van wedstrijden van zijn favoriete club Feyenoord doet de nieuwe Prins erg graag. Net als recepties, feestjes en andere gelegenheden bezoeken met zijn favoriete Carnavalsvereniging, al zal dat dit jaar in de rol van Prins zijn. Tot slot coacht Prins Pepper XXII Dames 1 van voetbalclub FC De Rakt. Dit doet hij samen met zijn persoonlijke Adjudant: Joost van der Spoel. De twee leerde elkaar kennen toen Joost vier jaar geleden als 18e Prins van CV De Pepper werd onthuld. Een mooie vriendschap volgde, waardoor het voor de Jubileumprins niet lastig was zijn eigen Adjudant te kiezen.

Adjudant
Joost van der Spoel is 30 jaar en woont zijn hele leven in Uden. Tegenwoordig is dat op de Sacramentsweg, zo'n 200 meter van Prins Pepper de 22e. Hij komt al jaren in De Pepper, waar zijn neef Willem van den Berg samen met Robin van Soest de café-eigenaar is. Vier jaar geleden had hij de eer Prins Pepper de 18e te mogen zijn. Sindsdien is hij onlosmakelijk verbonden met CV de Pepper, net zoals zijn vriendin (en Oppepper) Kim Gevers. In het dagelijks leven werkt de nieuwe Adjudant als hovenier bij Bersselaar Groen in Rosmalen. Daarnaast voetbalt hij in het 3e van FC de Rakt en traint hij samen met Prins Pepper XXII het dameselftal van de club. Zaalvoetbal speelt hij ook: in het shirt van Sergeant Peppers. Ook traint hij graag bij sportschool Body Style. Toen Joost werd gevraagd om Adjudant te worden, twijfelde hij daar geen moment over. Het kan namelijk in zijn ogen niet mooier dan aan de zijde te staan van iemand waarbij de vriendschap afgelopen jaren zo hecht is geworden. En dat ook nog eens in het jaar dat zijn ingezonden motto wordt gebruikt tijdens Udens Carnaval: Ge kunt er nie um hinne!

Prinsenreceptie en Jubileumfeest
Het is nog heel ver weg, maar op zondag 15 november is er de gelegenheid om vanaf 13.11 uur de nieuwe Prins Pepper en zijn Adjudant te komen feliciteren in Café Sergeant Peppers. Ook volgt er dit jaar nog een jubileumfeest, waar de datum na de carnaval wordt vastgelegd.

Meer berichten