Prins Roland de Laak blijft nog even prins.
Prins Roland de Laak blijft nog even prins.

Geen nieuwe prins in Knoerissenrijk komend jaar, stichting gaat voor aangepast programma

  •   keer gelezen   Carnaval

UDEN | Prins Porcellus de 55ste, Roland de Laak en zijn motto ‘Ge kunt er nie um hinne’ blijven ook in het komende seizoen aan. “We gaan bekijken wat er dit jaar mogelijk is met carnaval”, aldus voorzitter Walco van de Ven. Daarom heeft carnavalsstichting de Knoerissen besloten om het carnaval in 2020-2021 in aangepaste vorm te vieren.

De Knoerissen kiezen dit seizoen wel een nieuwe jeugdprins. Omdat de richtlijnen van het RIVM meer ruimte bieden voor jeugd activiteiten is er besloten om het carnaval voor deze groep in grote lijnen door te laten gaan. Het eerste jeugd evenement op de agenda is ‘Knoeris Got Talent’, voorheen bekend als ‘The Big Event’. Tijdens dit evenement wordt Porcus de 55e onthult.

Keuzes
Het bestuur heeft aangegeven dat een aantal activiteiten dit jaar in ieder geval geen doorgang kunnen vinden. Zo worden er geen pronkzittingen georganiseerd, geen 60+ zitting en gaat ook het Feest der Feesten niet door. Met de coronaregels in het achterhoofd wordt er hard gewerkt aan een andere, passende vorm van vieren. Daar waar mogelijk wordt het programma aangepast zodat het voor iedereen een gezellig maar vooral veilig feest kan zijn.

Meer berichten