Ujese Kroegentocht steunt kroegen met speciale Kroegentocht sokken

  •   keer gelezen   Carnaval

UDEN | Het niet doorgaan van carnaval 2021 betekent ook dat er dit jaar sinds 2012 geen Ujese Kroegentocht georganiseerd gaat worden. Omdat de deelnemende kroegen van de Ujese Kroegentocht het door de coronacrisis heel zwaar hebben, bedacht de organisatie een mooie actie om aandacht te vragen voor de ondernemers: speciale Ujese Kroegentocht sokken. “De Kroegentocht is niets zonder de kroegen. Deze ondernemers hebben het heel zwaar. Daarom willen we met deze actie laten zien dat we aan ze denken.”

Het verhaal van de Ujese Kroegentocht is bekend. In een paar jaar tijd is het een van de grotere evenementen geworden tijdens het Udense carnaval. Dit komt mede door de goede samenwerking tussen de organisatie en de deelnemende kroegen. Toen bekend werd dat de horeca eind 2020 weer de deur dicht moest doen, besloot de organisatie te kijken wat mogelijk is om te helpen. “We zien dat de horeca zeer creatief is om alsnog wat omzet te genereren waar het kan”, vertelt voorzitter Caine Doedée. “Wij missen de horeca ook, niet alleen voor de Kroegentocht, maar ook zeker in het dagelijkse leven. In deze tijden is het belangrijk dat lokale ondernemers elkaar helpen door deze moeilijke tijd.”

Sokken
Speciaal voor carnaval 2021 heeft de organisatie Ujese Kroegentocht sokken laten drukken. Voor 10 euro kan er een paar sokken aan worden geschaft. De opbrengst van de sokken gaat rechtstreeks naar de deelnemende kroegen. De organisatie laat weten dat er al tientallen bestellingen geplaatst zijn. “Wij zijn echt positief verrast dat er al zoveel mensen bereid zijn om de kroegen te steunen. Ook zij willen dat er geen horecazaak verdwijnt”, licht Caine toe. Mensen die in Uden wonen kunnen kiezen om de sokken op 13 februari persoonlijk te laten bezorgen door de organisatie. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. “Op deze dag zou eigenlijk de Kroegentocht plaatsvinden. Doordat wij toch bij de mensen de sokken bezorgen, voelen wij ons alsnog een beetje verbonden met ons publiek.” Vanaf 13 februari kunnen de sokken ook afgehaald worden bij Tabaksspeciaalzaak Rokado aan het Mondriaanplein 26 in Uden.

Meer merchandise 
Naast de Ujese Kroegentocht sokken zijn er ook andere Ujese Kroegentocht merchandise producten te koop in de webshop van de Ujese Kroegentocht, zoals sjaals en medailles. Klik hier voor het totale aanbod. 

Meer berichten