Foto: Rob de Gier

CS de Knoerissen zoekt items voor tentoonstelling ‘55 jaar CS de Knoerissen’

  •   keer gelezen   Carnaval

UDEN | Carnavalsvereniging CS de Knoerissen is op zoek naar items voor de tentoonstelling 55 jaar CS de Knoerissen.

Het feestweekend van 55 jaar CS de Knoerissen zal dit jaar plaatsvinden op 6 en 7 november. Dit weekend staat vol met leuke activiteiten. Eén daarvan is de tentoonstelling over 55 jaar CS de Knoerissen. Voor deze activiteit is de vereniging nog op zoek naar artikelen/items behorende bij deze mijlpaal. Heb jij iets wat ze mogen hebben of lenen? Laat het dan  weten en neem contact op via de website www.knoerissen.nl. De geleende artikelen komen natuurlijk weer netjes bij de rechtmatige eigenaar terug.

55 jaar + 1
Op zondagochtend 7 november wordt in de theaterzaal van Markant, teruggeblikt op meer dan een halve eeuw carnaval in Úje. Carnavalsstichting de Knoerissen heeft door haar vele activiteiten een grote bijdrage geleverd aan het volksfeest en vele herinneringen zullen die ochtend voorbij komen. Maar er wordt ook vooruitgekeken, want ze hopen uiteindelijk ook het 66e, 77e ,88e en wellicht ook het 99e jubileumjaar te mogen vieren.

Sprekers
Knoergoeie Brabander Rob vd Laar komt deze dag langs en spreekt de aanwezigen vanuit zijn functie als directeur van het Oeteldonks Gemintemuzejum met een historische en wetenschappelijke visie toe over het verleden en toekomst van het carnaval. Speciale aandacht krijgen ook de oud-Porcussen en jeugdprinsen van weleer, even uit de schaduw van de Porcellus. Een andere aansprekende gastspreker deze ochtend is niemand minder dan taalkunstenaar, cabaretier, en schrijver Wim Daniëls. Samen met Huub Stapel maakte hij het afgelopen jaar de succesvolle tv-serie het Dorp. Hij schreef tientallen boeken en weet heel veel te vertellen over ons mooie Brabant en dus wellicht ook over ons eigen Uje. De ochtend begint om 11.11 uur en zal tot ongeveer 12.30 duren.

Meer berichten