<p>Feest bij de uitreiking van de cheque.</p>

Feest bij de uitreiking van de cheque.

(Foto: bmfotografie.nl)

CV De Knöllekes uit Boekel ontvangt 5.000 euro: ‘Hiermee kunnen we een nieuwe carnavalswagen maken’

  •   keer gelezen   Carnaval

BOEKEL | De Boekelse carnavalsvereniging De Knöllekes is benoemd tot één van de Clubs van de Week van de Vriendenloterij, en de club heeft daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro ontvangen. De vereniging gaat het geld gebruiken om de onveilige carnavalswagen te vernieuwen.

Erik Verhoeven, bestuurslid van Carnavalsstichting De Knöllekes: “Ieder jaar kiezen we een nieuwe jeugdprins(es) en jeugdraad uit de groepen acht van het dorp. Deze feestelijke groep sluit de carnavalsoptocht af op de speciale jeugdprins(es)-carnavalswagen. Deze wagen is verouderd en niet meer veilig om te gebruiken. Dankzij deze bijdrage kunnen we een nieuwe wagen maken voor de optochten.”

‘Clubs van de Week’
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2021 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden.

Meer berichten