Nieuwe prins onthuld tijdens eerste Pronkzitting

  •   keer gelezen   Carnaval
UDEN - In een goed gevuld Tenniscentrum werd op de eerste Pronkzitting de jubileumprins bekend gemaakt: Rob Ketelaars. Onder luid applaus werd zijn ambtsketen omgehangen, zijn steek opgezet. En om het helemaal compleet te maken kreeg Rob de scepter van de Opperknoeris. De Prins Porcellus XLIV was onder de indruk van het luide applaus van het publiek.

[image=85271]

"Ik doe al jaren het drukwerk voor de Knoerissen. Een tijd terug kwamen twee mensen, onder wie René Jetten bij me langs. Ze vroegen me of ik de nieuwe Prins wilde worden. Dat moest ik even overleggen met mijn vrouw", aldus een lachende Rob. Maar het werd natuurlijk een ja. "Mijn moeder zei: je kunt helemaal geen prins worden, want we gaan op vakantie met carnaval!" De nieuwe Prins Carnaval van Uden kreeg met zijn grappen de lachers op zijn hand. Hij was duidelijk onder de indruk van het publiek. "Ik heb thuis een schitterende speech gemaakt, maar daar klopt nou al geen zak meer van!"
Na de benoeming van de prins kon de show beginnen in het Tenniscentrum. Met daverende optredens van onder andere de Snabbelaars, Hofkapel, Oud-Prinsen en Tonproaters Jan Strik, Maarten Prinssen, Kitty Goverde werd het carnaval feestelijk ingeluid. Hierover volgt later meer.

[image=85270]

Lees ook Prins Porcellus XLIV
Meer berichten