Jeugdhofkapel aan zijde van Erica Terpstra

  •   keer gelezen   Carnaval
UDEN - Het carnaval is nog ver weg maar de Jeugdhofkapel van de Knoerissen heeft het al druk. Zondag staan de jonge muzikanten aan de zijde van Erica Terpstra, de voorzitter van NOC*NSF. Zij verricht om 10.00 uur de officiële handeling als de werkgroep Skiën Gehandicapten (WSG) integreert bij Ski- en Snowboardclub De Schans. De Jeugdhofkapel zorgt voor de muzikale omlijsting.

[image=115752]

Op zondag 27 september deed de jeugdhofkapel mee aan het Open Nederlands Kampioenschap voor Dweilorkesten. De jeugd nam deel aan de feestklasse. In het centrum van Leidschendam waren vier podia waarop een optreden verzorgd moest worden.
Bij drie van deze podia was een jury aanwezig. De Jeugdhofkapel bestaat uit 14 enthousiaste jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Ondanks dat zij niet in de prijzen vielen heeft de jeugd viermaal een geweldig optreden gegeven. Vooral omdat ze aanzienlijk jonger waren dan de tegenstanders hadden zij heel wat bekijks.
De Jeugdhofkapel maakt deel uit van de jeugdgroep van de Knoerissen. Tijdens het carnavalsseizoen begeleiden zij Prins Porcus en zijn gevolg met hun vrolijke muziek naar diverse recepties en feesten.
De Jeugdhofkapel is nog op zoek naar jongeren die graag muziek maken. Het is een frisse jonge club, die gebrek aan blaasinstrumenten en aan een drummer heeft. De eisen zijn dat je ongeveer twee jaar muziekles hebt gehad. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met John van de Wiel (06-53837920).

[image=115753]
Meer berichten