Jeanny Rutten is verkozen tot Verdienstelijk Udenaar 2016.
Jeanny Rutten is verkozen tot Verdienstelijk Udenaar 2016.

Jeanny Rutten is Verdienstelijk Udenaar 2016

  •   keer gelezen   Carnaval

UDEN | Jeanny Rutten is de Verdienstelijk Udenaar van 2016. Dat maakte carnavalsvereniging De Knoerissen bekend.

Tijdens de 60+ zitting op zondag 17 januari wordt Jeanny gehuldigd. De vereniging omschrijft haar als: "Een bezige bij met een groot sociaal hart."

Jeanny is al vanaf eind jaren zeventig betrokken bij volleybalvereniging Saturnus. Ooit begonnen met onder andere het secretariaat. In de periode 2008 tot 2012 was zij voorzitter van Saturnus en ook nu zet ze zich nog steeds voor de volleybalclub in.

Ook op zorggebied is Jeanny actief. Ze is begonnen bij Sint Jan in de personeelsvereniging en tegenwoordig is ze zelfs voorzitter van het platform Mensen met een Handicap. Daarnaast is ze actief als mantelzorger en als collectant voor het KWF kankerfonds.

Jeanny is tevens betrokken bij de G-1000 groep, het fietsforum FFU en als secretaris van buurtvereniging Moleneind. En dan nog is dit overzicht niet helemaal volledig. "Wij zijn er dan ook trots op dat Jeanny Rutten onze verdienstelijk Udenaar 2016 is", aldus de Knoerissen.

"Dè kunde gij ók"
Jeanny vindt het een grote eer en geeft ook aan dat er echt wel mensen zijn die nog veel meer doen. Daarom stelt zij het op prijs om gezien te worden als voorbeeld voor deze groep mensen die maken dat Uden een geweldig plek is, waar tal van initatieven lopen die sociale verbinding in Uden levend houden en sterker maken.

Lees meer in het Udens Weekblad van woensdag. 

Meer berichten