Prins Johnny en Prinses Ingrid uit Schaijk.
Prins Johnny en Prinses Ingrid uit Schaijk.

Prins en Prinses uit Schaijk bezoeken zieken tijdens carnaval

  •   keer gelezen   Carnaval

SCHAIJK | Prins Johnny en prinses Ingrid en jeugdprins Max en jeugdprinses Zjos en de raden van elf brengen vrijdag 5 en zaterdag 6 februari bezoekjes aan de zieke- en alleroudste inwoners van het Moesland. Zij die niet mee kunnen doen met carnaval worden verrast met een fruitmand.

Het ziekenbezoek is een traditie tijdens de carnaval in Schaijk. "De zieken en ouderen zijn niet in staat om deel te namen aan de carnaval en wij willen ze graag een hart onder de riem steken", laat de carnavalsvereniging weten. "Elk jaar komen er zo'n 111 aanmeldingen binnen", grappen ze.

Om in aanmerking te komen voor een huisbezoek moet je of heel oud zijn, ouder dan negentig jaar, of ziek zijn. "Iets meer dan een verkoudheid", legt de vereniging uit. De personen hoeven overigens niet per se woonachtig in Schaijk te zijn. "ook ziekenhuizen en verzorgingstehuizen in de buurt worden bezocht."

Tijdens een huisbezoek krijgt de persoon een fruitmandje aangeboden. Dit wordt mogelijk gemaakt door lokale ondernemers. Uiteraard wordt er ook even een praatje gemaakt. "In veel gevallen zijn er ook huppelpupkes of dames van de dansgarde bij. Zij doen dan een dansje en dit wordt vaak enorm gewaardeerd.

Een zieke of oude (90+) Moeszak of Moeszakkin kan tot woensdag 3 februari via de mail worden aangemeld. De Commissie Ziekenbezoek bekijkt per aanmelding welke hoogheid er een bezoek brengt. Op http://moesland.nl/nieuws/laatste-nieuws/item/262-ziekenbezoek.

Meer berichten