De optocht in Schaijk is op maandag.
De optocht in Schaijk is op maandag.

Optocht op carnavalsmaandag door het centrum van Schaijk

  •   keer gelezen   Carnaval

SCHAIJK | In Schaijk zijn ze helemaal klaar voor de carnaval. Op maandag wordt om 13.11 het startschot gegeven voor de optocht die door het centrum van Schaijk trekt.

Aan de optocht doen veel clubs die al jaren van de partij zijn mee, maar ook zijn er een aantal clubs terug van weg geweest.

Zo is er bijvoorbeeld oud winnaar Olling doll, ter ere van hun 22-jarig bestaan zijn ze na jaren van rust weer terug in de optocht met een wagen. Ook B.F.C. De Wulpse Hertjes zijn ontwaakt uit hun winterslaap, drie jaar geleden nog een prachtige derde plaats behaald in de categorie wagens, maar daarna volgde een periode van rust. Nu gaan ze er een Mexicaans feest van maken. Carnavalsclub Nie Gering doet weer mee, de club van onze prins. CV Maf Mar Moi, (winnaar '13'14'15 categorie wagens) is weer aanwezig om te titel te verdedigen met hun thema 'boerderij', maar kapers zijn op de kust om deze felbegeerde titel in de wacht te slepen. Zou het Schon Gekwakt bijvoorbeeld eindelijk gaan lukken. Drie jaar op rij werden zij tweede achter Maf mar Moi.
Ook tal van loopgroepen en individuelen die op een ludieke wijze het publiek gaan vermaken zijn natuurlijk weer van de partij. Wat kunnen we van Ouwe Meuk verwachten? Na zes titels op rij werden zij afgelopen jaar onttroond. Of wat te denken van de strijd tussen Moi Gekloi en Zo Gut Ut bij de grote loopgroepen.

Met 18 wagens, 31 loopgroepen en 10 individuelen is spektakel in Schaijk op carnavalsmaandag gegarandeerd.

Meer berichten