Willem van de Brand (links).
Willem van de Brand (links).

Willem van den Brand levert na vijftien jaar zijn microfoon in

  •   keer gelezen   Carnaval

UDEN | Vijftien jaar lang was hij hét gezicht van de Baggemèrt, Willem van den Brand. Hij praatte de hele dag aan elkaar, maar dit jaar nam hij afscheid als presentator.

Door Aileen van Tilburg

"Mijn vrouw zei altijd: 'Ik weet waar ik jou kan vinden en dat is op het podium, maar ik zou het ook wel leuk vinden om eens samen met jou over de Baggemèrt te lopen.'", vertelt Willem. Dat kan volgend jaar want dan is hij niet meer op het podium te vinden. "Je moet toch een keer stoppen", aldus Willem.
Toch is hij volgend jaar zeker te zien op de Baggemèrt. "Ik ga wel weer wat doen denk ik. Wat weet ik nog niet, maar als ik niets doe dan ga ik het presenteren zeker missen."

Samenhang
Willem genoot het meeste van de samenhang. "Er samen met jong en oud een feest van maken is het leukste wat er is. Mensen met carnavalsbloed met elkaar verbinden. Het is gewoon ontzettend leuk om iets voor Uden te doen."

Dit jaar leverde Willem om 14.00 uur zijn microfoon in en werd hij symbolisch met een touw aan zijn vrouw Annette vastgebonden. Daarna maakte hij een rondje over de Baggemèrt. Om 17.00 uur werd hij weer los geknipt en was hij letterlijk 'los' van de Baggemèrt.
"Wat ik het leuktste vond? De prinsen, boerenbruidsparen en blaaskapellen vermaken en met de mensen samen op de Baggemèrt zijn. Er samen een feestje van maken. De Baggermèrt op de Markt in Uden is is gewoon een hele mooie plek om mensen te vermaken."
Marco van der Rijt neemt volgend jaar het stokje van Willem over.

Meer berichten