Brasserie 't Zusje ondergaat make-over

  •   keer gelezen   Centrum

De historie van 't Zusje mag bij iedereen in Uden en wijde omgeving bekend zijn: als een 'zusje' voor Brasserie de Baron en in korte tijd uitgegroeid tot een succesformule van formaat. Het idee om als franchiseorganisatie verder te gaan ontstond in 2011. Nadat deze plannen bekend werden bij Sjors Nagel, Zusje-medewerker van het eerst uur, gaf Nagel al snel aan als zelfstandig ondernemer aan de slag te willen. "Ik vond dat een goed idee en dus werd Nagel in 2012 de eerste franchisenemer van 't Zusje", zegt Smits. "Hierdoor kreeg ik mijn handen vrij om de franchiseformule en mijn ideeën verder uit te rollen en nieuwe vestigingen te openen."

Het Zusje-concept bleek niet alleen in Uden aan te slaan en dus ontwikkelde het idee van Smits zich in een razendsnel tempo met, tot nu toe, 19 restaurants als resultaat.

Mooie kans
Na enkele jaren met veel plezier aan het succes van 't Zusje te hebben meegewerkt, besloot franchisenemer Nagel dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging. Hierdoor ontstond voor Smits de mogelijkheid om 'zijn' Zusje opnieuw in zijn bezit te krijgen. Een mooie kans die zich op een perfect moment voordeed, zo blijkt. "Ik heb de afgelopen jaren verschillende Zusje-restaurants in eigen beheer gehad, op de kaart gezet en vervolgens weer verkocht aan nieuwe, enthousiaste ondernemers. Maar op dit moment had ik geen eigen restaurant, dus toen deze kans zich voordeed, om de plek waar het allemaal ooit begonnen is terug te krijgen, kon ik die natuurlijk niet laten schieten", aldus Smits.

Warme deken
Sinds november 2017 is 't Zusje daarom weer in eigen handen. Een mooi moment voor een restyling, zegt Smits: "Door de jaren heen hebben we veel kwaliteitsverbeteringen doorgevoerd. Daardoor zijn we eigenlijk nooit aan het interieur toegekomen. Nu 't Zusje Uden weer van ons is, vonden we het een mooi moment om ook dit onderdeel aan te pakken. We willen onze gasten continu verrassen, ook op dit gebied. Ik noem het een voorzichtige make-over. Dat wil zeggen: de sfeer, de gemoedelijkheid, de warme deken die je voelt wanneer je 't Zusje binnenstapt, die blijven uiteraard behouden."

Pilotvestiging
't Zusje Uden wordt een voorbeeldvestiging: een pilotvestiging voor alle bestaande Zusjes en de Zusjes die er in de toekomst bij gaan komen. In deze pilotvestiging worden diverse vernieuwingen doorgevoerd die in een later stadium ook in andere Zusjes doorgevoerd zullen worden. "Het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen, op alle vlakken. Je moet met je tijd meegaan, stilstaan is geen optie. In de loop der jaren hebben we nieuwe inspiratie en nieuwe ideeën opgedaan. Je gaat op een andere manier naar dingen kijken. Nu is het tijd om deze veranderingen ook in de praktijk te brengen." Het nieuwe interieur, dat door Smits zijn vrouw Janine bedacht is, gaat voor nog meer sfeer en beleving zorgen. "In samenwerking met Pinx Design willen we 't Zusje hiermee naar een hoger level tillen", zegt Smits.

Technische ontwikkelingen
Maar de make-over blijft niet beperkt tot de look en feel van het restaurant alleen. Ook de keuken heeft een grondige metamorfose ondergaan. "We hebben in de afgelopen jaren 19 keukens ontworpen en deze elke keer weer voorzien van de laatste snufjes en technische ontwikkelingen om tot een optimaal resultaat te komen. De keukenbrigade van 't Zusje Uden werkte in een keuken van het eerste uur en bij zulk intensief gebruik wordt het dan ook wel tijd voor verandering. De routing is aangepast en de keuken is compleet verbouwd en geoptimaliseerd en biedt nu meer mogelijkheden waardoor we ook op kwaliteitsgebied een stap kunnen zetten."

Nieuwe Zusjes
Dat ze bij 't Zusje niet stilzitten, blijkt ook wel uit het feit dat er in 2018 nog een aantal nieuwe restaurants bij gaan komen. "Er komen dit jaar in ieder geval Zusjes bij in Rotterdam, Veenendaal, Ede en Deventer. En er zitten er nog een aantal in de pijplijn. 25 Zusjes aan het eind van het jaar zou een mooi resultaat zijn. En doordat onze restaurantmanager Joris van den Berg in Uden de touwtjes strak in handen heeft, kunnen wij ons hier ook volledig op focussen."

Valentijnsdag
Maar eerst was daar op 14 februari de heropening van 'zijn' vernieuwde Zusje in Uden gepland. "We zijn echt ontzettend trots en blij dat we 't Zusje van het eerste uur, ons eigen Zusje, weer terug hebben. We zijn super enthousiast over de nieuwe look en feel van het restaurant en hopen dat onze gasten deze mening delen." Gezien het feit dat er de komende dagen geen tafeltje meer te verkrijgen is bij 't Zusje Uden, lijkt er voorlopig nog geen einde aan de succesformule van Smits te komen. "Gelukkig maar, wij vinden het nog steeds een feestje om dit te mogen doen, elke dag weer."

Meer berichten