Anita bij de flessen met olijfolie (foto: Henk Lunenburg)
Anita bij de flessen met olijfolie (foto: Henk Lunenburg)

Casa Paco brengt een stukje Spanje naar Uden: 'Een droom die uit komt'

  •   keer gelezen   Centrum

UDEN | Een tintje Spaans in het Udense centrum. Anita Flores Delgado-Boonaerts begon in december vorig jaar samen met haar man de zaak Casa Paco aan de Pastoor Spieringsstraat, waar je allerlei Spaanse lekkernijen vindt.

Naast de verkoop van producten als Spaanse wijnen, olijfolie en jam op basis van 60 procent fruit of groenten, is er ook de mogelijkheid om in de winkel een broodje te eten onder het genot van een drankje en gratis tapaatje. "Op deze manier proberen wij Spanje naar Uden te halen", vertelt Anita. Anita's roots liggen in Uden, maar haar man komt oorspronkelijk uit Spanje. "We misten iets Spaans in Uden. Dit is voor ons beiden daarom een droom die uit komt." De twee zijn trots op de producten in hun winkel. Zo ook op de nieuwe olijfolie, waarmee het assortiment onlangs werd aangevuld. "De olie heeft maar een zuurtegraad van 0,1 procent en is van hele goede kwaliteit. De olijfbomen groeien in Nationaal Park Cabo de Gata in de provincie Almeria, waar mijn man is geboren. "

Paella
Iedere koopzondag, de laatste zondag in de maand, wordt er in de winkel vanaf ongeveer 12.30 uur live paella gemaakt. "Iedereen is welkom om te komen kijken en proeven. Mensen denken vaak dat paella maken lastig is, maar met de juiste producten en een beetje uitleg kom je er al snel achter dat het helemaal niet zo moeilijk is!" Wil je meer weten over Casa Paco? Ga dan eens langs in de winkel, of kijk op www.facebook.com/casapaco. Binnenkort komt ook de website online: www.casapaco.nl.

Meer berichten