Willy van Erp, Dennis van der Klaauw, Dirk Broekhaus, Daniëlle van der Zee, Fred Mattheijssen en Patrik Puyn. Miriam van Schaijk ontbreekt op deze foto.
Willy van Erp, Dennis van der Klaauw, Dirk Broekhaus, Daniëlle van der Zee, Fred Mattheijssen en Patrik Puyn. Miriam van Schaijk ontbreekt op deze foto.

Nieuwe centrumorganisatie van start: 'We gaan er een bruisend centrum van maken'

Centrum 2.779 keer gelezen

UDEN | Uden heeft een nieuwe centrumorganisatie. Per 1 april is de vereniging Uden Centrum Ondernemers (UCO) officieel toegekend. "We gaan er een bruisend centrum van maken."

Het voorlopig bestuur van UCO bestaat uit Willy van Erp (Intersport Superstore Uden), Dirk Broekhaus (foto de Vakman), Danielle van der Zee (de Eetkaamer), Miriam van Schaijk (HEMA), Dennis van der Klaauw (Pure Uden), Fred Mattheijssen (Hout-Brox) en Patrik Puyn (Café de Preek). "We willen Uden centrum weer op de kaart krijgen", vertelt Willy van Erp. "Een bruisend centrum met nieuw elan. Hiermee willen we alle kommer en kwel van de afgelopen tijd achter ons laten en vol goede moed een nieuw tijdperk in gaan." De vereniging vervangt het voormalig centrumbestuur Stichting Uden Promotie, dat er de afgelopen twee jaar niet uit kon komen met de gemeente Uden.

Activiteiten
"We gaan veel samenwerken met allerlei partijen uit Uden. Niet alleen de gemeente, maar ook de culturele sector en bijvoorbeeld de Maashorst. Alles wat met Uden te maken heeft." Daarbij focust de vereniging zich vooral op het organiseren van activiteiten. "We vinden dat er veel meer activiteiten in het centrum moeten komen. Er gaat weer iets gebeuren in Uden." De eerste activiteit staat al op het programma, op Paaszaterdag 20 april. Die dag delen een groot aantal paashazen zakjes met paaseieren uit en is er een paaspuzzeltocht door het gehele centrum.

Samenstelling
Het 7-koppig bestuur heeft goed nagedacht over haar samenstelling. "Wij denken dat deze verenigingsvorm het meest democratisch is. Iedereen kan zijn of haar woordje doen. Grote en kleine zaken, jong en oud en van horeca tot retail. Hiermee zijn we naar mijn mening een goede afspiegeling van het centrum", besluit Willy.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant