Op deze plattegrond zie je wat er waar te doen is in Uden
Op deze plattegrond zie je wat er waar te doen is in Uden
OVERZICHT

Wat is er te doen met Koningsnacht- en dag in de gemeente Uden?

  •   keer gelezen   Centrum

UDEN | Er is tijdens Koningsnacht (vrijdag 26 april) en Koningsdag (zaterdag 27 april) van alles te doen in de gemeente Uden. Hieronder een overzicht:

Winkelcentrum
De winkels in het centrum van Uden zijn met Koningsdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend, met hapjes, drankjes, een DJ en leuke activiteiten voor de kinderen. Gedurende de dag lopen door het centrum muzikanten rond die mensen ter plekke entertainen.

Vrijmarkt
Zoals gebruikelijk is er ook dit jaar een vrijmarkt in Uden, waar iedereen allerlei spulletjes aan de man kan brengen én kan kijken of er wat leuks tussen te vinden is. Deze vindt plaats van 06.00 uur tot 16.00 uur. Op de Markt is er een kleine markt met kooplieden. Deze markt is geopend van 08.00 tot 17.00 uur. Voor de viering van Koningsdag zijn de Markt, Marktstraat en de Nieuwe Markt afgesloten voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers.

Oranjefeesten de Markt
Tijdens de Oranjefeesten op de Markt in Uden bij Ons Caffeej en Café 't Stulpke is het van Koningsnacht tot zondagavond, het Van-alles-wa Festivalleke, feest. Op vrijdagavond komen de mannen van Loco Loco DiscoShow langs. Koningsdag begint om 14.00 uur. Er kan doorgefeest worden tot 03.00 uur. De toegang is gratis. Op het live podium op de Markt treden de band FF Dimme en DJ's van Hou je Backstreet Boys op, met de meest foute guilty pleasures. Tijdens het Van-alles-wa Festivalleke op 28 april kun je vanaf 14.00 uur luisteren naar de meest bekende smartlappen en Nederlandstalige hits, met optredens van koor 100% NL, koor Sprightly en de band Tranen met Tuite.

Bevrijdingspark
Ook in het Bevrijdingspark wordt flink gefeest. Dit begint al met Koningsnacht, tijdens de Kings Tribute Night. Tributebands van Guns 'n Roses, Metallica, Bon Jovi en Muse treden op vanaf 18.30 uur. Kijk voor meer informatie en tickets op www.tributefestuden.nl. Het feest in het park gaat de volgende dag door met namen zoals Mr. Polska, F1ristman, The Originals, Feestband de Dop en Skoften Sloopservice. Dit festival duurt van 13.00 tot 23.00 uur. Entree is gratis.

Café De Nachtegaal
In café De Nachtegaal vier je Koningsnacht in het thema 'Back to the Eighties', met zangeres Karin Giebels. De avond begint om 19.30 uur, entree is gratis. Het café is op Koningsdag ook geopend van 13.00 tot 02.00 uur.

KinderKoningsFeesten
Kinderen tot en met groep 6 kunnen hun hart ophalen bij Theater Markant. Van 11.00 tot 13.30 uur kun je daar knutselen, snoepen en kijken naar optredens.

Café de Preek
Op de horecaboulevard bij Café de Preek begint Koningsdag vanaf 16.00 uur met muziek van de Eightball Boppers.

Brabantplein
Op het Brabantplein kun je genieten van rockmuziek van de band Barracuda, tussen 12.00 en 16.00 uur.

Eigen Herd
Koningsdag goed afsluiten? Dat kan in Eigen Herd, waar het 50+ dansen is met het duo Herman en Jos, vanaf 20.00 uur.

Terraveenplein Odiliapeel
In Odiliapeel starten ze Koningsdag sportief, met in de ochtend een Koningsloop door de Peelse bossen. Daarna kan de fiets worden gepakt, voor een landelijke fietstocht in de omgeving met educatieve postplaatsen. 's Middags kunnen de kinderen zich op het plein vermaken met panna voetbal, diverse spellen en het maken van knutselwerkjes. Ondertussen worden de gedecoreerden in de tent gehuldigd door de muziekvereniging Sint Marcellus en gefeliciteerd door de burgemeester. De dag wordt afgesloten met live muziek van coverband Loeki de Vos.

St. Agathaplein Boekel
In Boekel begint de dag om 09.30 uur met opstellen voor de versierde optocht op het St. Agathaplein. Om 10.00 uur vindt de officiële opening plaats door burgemeester Bos. Daarna vertrekt de versierde optocht voorafgegaan door harmonie E.M.M. Vanaf 11.00 uur zijn er allerlei leuke activiteiten op het St. Agathaplein en het grasveld achter Nia Domo. Op het St. Agathaplein in Boekel wordt ook een vrije markt georganiseerd.

Plein 31 Venhorst
In Venhorst begint de dag om 10.45 uur met de voorbereidingen voor de versierde optocht bij Plein 31. De versierde optocht begeleid door fanfare Echo der Peel start om 11.30 uur. Na afloop is er de prijsuitreiking van de versierde optocht door burgemeester Bos bij Plein 31. De gehele middag zijn er nog gezellige activiteiten rondom Plein 31.

Zeskamp Dorpspark Volkel
Jaarlijks organiseert de Stichting Volkelse Zeskamp een zeskamp op Koningsdag in het dorpspark van Volkel, in samenwerking met andere Volkelse ondernemers.

Aanvullingen? Mail deze naar redactie@udensweekblad.nl.

Meer berichten