Ineke van de Kamp, hier in de winkel met een klant, gaat met pensioen.
Ineke van de Kamp, hier in de winkel met een klant, gaat met pensioen. (Foto: eigen foto)

Boekhandel Edele Brabant wordt Bruna, eigenaren stoppen ermee

  •   keer gelezen   Centrum

UDEN | BLZ Edele Brabant gaat in andere handen over. Vanaf 5 augustus is Bruna de nieuwe eigenaar van de kantoorboekhandel in het centrum van Uden. Eigenaren Ineke en Pieter van de Kamp gaan met welverdiend pensioen.

Na 40 jaar is het genoeg voor het stel, dat bewust kiest voor een overname door Bruna. Pieter: "Bruna steekt duidelijk in op verkoop van boeken, je merkt een kentering. Ze innoveren en willen mensen ontspanning, inspiratie en beleving bieden. Ook de medewerkers hebben er een goed gevoel bij."
Klanten hoeven niet bang te zijn dat er meteen veel gaat veranderen in de winkel. Bruna neemt het huidige personeel over, waardoor de vertrouwde service niet in gevaar komt. 'Alles voor de klant' blijft het credo. Ook het uiterlijk van de winkel is vooralsnog hetzelfde. Pas over enige tijd volgt een nieuw, bij Bruna horend jasje.
Bruna zal wel het assortiment al uitbreiden. Directeur George Steur: "We willen ons netwerk uitbreiden en de kantoorboekhandel van Ineke en Pieter past daar goed bij. Een overgang naar de Bruna formule betekent dat een winkel profiteert van nieuwe productgroepen en uitstekende inkoopcondities. Ook voor de klanten is het gunstig, omdat zij voor meer producten en services terecht kunnen op de hun vertrouwde locatie."
Ineke en Pieter nemen overtuigd afscheid, maar het valt ze niet licht. Ineke: "Ik zeg vaarwel tegen iets dat ik mijn hele leven graag gedaan heb. Het meest ga ik het contact met de klant missen, het kletsen, dat gezellige. Maar we doen goed aan de overname door Bruna. Voor de continuïteit van de winkel, de diversiteit van het winkelbeeld in Uden én voor de klant."

Meer berichten