Ontsteken sfeerverlichting en start van sfeertocht: 'Het was een ambitieus project'

  •   keer gelezen   Centrum

UDEN | Uden centrum staat weer sfeervol in het licht vanaf vrijdag 15 november. Om 19.00 uur wordt de nieuwe sfeerverlichting officieel ontstoken door wethouder Gijs van Heeswijk met een openingsshow aan de Promenade.

Er is die avond een lasershow met verrassing voor de kinderen, en alle Udenaren kunnen genieten van gratis chocomel en worstenbroodjes. "Zo'n 8 kilometer aan verlichting, met nog eens 4,5 kilometer klimop en zo'n 1700 bloemen", beschrijft centrummanager Peter van den Elsen de nieuwe, winterse aankleding van het centrum. De centrummanager heeft zich als projectleider intensief ingezet om het project samen met de andere partijen tot een mooi resultaat te brengen. "De eerste keer dat je zoiets realiseert heeft natuurlijk altijd meer voeten in aarde. In de voorbereiding zit al bijna 1000 uur, en in het monteren rond de 700." Dat heeft ook te maken met de investering in nieuwe stroompunten. Waar voorheen werd gewerkt met tijdelijke stroomkabels, zijn nu vaste stroompunten geïnstalleerd. "Dat maakt het straatbeeld ook nog vele malen mooier", vindt Peter. "Het was een ambitieus project, waarvan ik heel blij bent dat we het, ondanks de tijdsdruk, hebben kunnen realiseren. De samenwerking met zowel IDI Projects, het bedrijf dat de verlichting heeft ontworpen, als de ondernemers van Uden Centrum Ondernemers én de gemeente was heel goed." Het ontsteken van de verlichting is dan ook de aftrap van deze succesvolle samenwerking. "Dat is het moment waarop de hele nieuwe centrumpromotie wordt gelanceerd. Niet alleen de verlichting is nieuw, ook lanceren we onze nieuwe huisstijl. De verlichting is één van de eerste uitingen in deze stijl."

Sfeertocht
Naast de opening is vrijdag ook de start van de sfeertocht door het hart van Uden. Deze tocht gaat langs de etalages in het centrum. Je maakt kans op allerlei prijzen met een routekaart die je kunt ophalen bij De Eetkaamer aan het Brabantplein en na afloop weer inlevert. "Zo'n 40 ondernemers hebben heel veel prijzen aangedragen. Wanneer je de juiste antwoorden inlevert kun je leuke prijzen winnen." Je kunt de route lopen tot en met zaterdag 30 november, iedere dag van 10.00 tot 22.00 uur.

Eyecatchers
De ontworpen verlichting bestaat uit veel 3D ornamenten en organische vormen, die zowel 's avonds als overdag voor sfeer zorgen. Het Udense bedrijf IDI Projects heeft naast de verlichting in de stad ook gezorgd voor eyecatchers op rotondes en in bomen.

Meer berichten