Logo kliknieuws.nl/uden

Uden genomineerd voor Beste Middelgrote Binnenstad 2020

  •   1421 keer gelezen   Centrum

UDEN | Uden maakt kans op de titel 'Beste Middelgrote Binnenstad 2020'. Met behulp van de Binnenstadsbarometer van Platform Binnenstadmanagement werden tien Nederlandse binnensteden gekozen.

De online tool De Binnenstadsmeter combineert zo'n 200 verschillende datasets, en geeft daardoor een integraal beeld van de ontwikkeling van de binnenstad. Uden neemt het op tegen Alphen aan den Rijn, Deventer, Ede, Hoogeveen, Middelburg, Roermond, Sneek, Tiel en Woerden.

Vervolg
De tien geselecteerde binnensteden krijgen nu de tijd om een bidbook aan te leveren, waarin zij aan de hand van drie toonaangevende projecten/processen toelichten welke ontwikkeling de binnenstad heeft doorgemaakt in de periode 1 januari 2017 tot 1 januari 2020. Daarnaast worden er twee speeddate-ochtenden georganiseerd waar de genomineerden de gelegenheid krijgen om het bidbook toe te lichten en vragen van de jury te beantwoorden. Op basis van het bidbook, de speeddate en de data uit de Binnenstadsbarometer zullen de juryleden op 9 maart de twee finalisten per categorie kiezen. De vier finalisten krijgen vervolgens een bezoek van de voltallige jury en worden beoordeeld op zes thema's: Economie, Veerkracht, Inclusiviteit, Identiteit, Governance en Levendigheid. Half mei wordt tijdens de Beste Binnenstad Awards in Breda de winnaar bekendgemaakt. Meer informatie over de verkiezing, de procedure en eerdere winnaars is te vinden op de website www.debestebinnenstad.nl.

Meer berichten