Logo kliknieuws.nl/uden

Ontwerp Centrumgebied Uden-Zuid vastgesteld

  •   keer gelezen   Centrum

UDEN | Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden heeft het ontwerp voor Centrumgebied Uden-Zuid, locatie Sesterlaan vastgesteld. In het plan is ruimte voor 50 grondgebonden woningen, een trapveld en een bloementuin. Ook is er binnen het plan een oplossing voor het parkeren gevonden. Het plan is tot stand gekomen met de hulp van verschillende belanghebbenden.  

De afgelopen periode heeft de gemeente gewerkt aan het plan voor de inrichting van de openbare ruimte van Centrumgebied Uden-Zuid, locatie Sesterlaan. De gemeente heeft de klankbordgroep en andere belanghebbenden een aantal ontwerpen van de openbare ruimte voorgelegd. Daar konden zij op reageren. Op basis van deze reacties is het uiteindelijke ontwerp gekozen.  

Centrumgebied Uden-Zuid
Het plan om woningen te realiseren in Centrumgebied Uden-Zuid bestaat al langer. In eerste instantie was het idee om 80 woningen te realiseren. In januari 2018 is dit aantal teruggebracht naar 60 woningen. In het Coalitieakkoord 2018-2022 is afgesproken om minimaal 50 woningen te realiseren. Het College heeft er uiteindelijk voor gekozen om voor deze minimum variant van 50 woningen te gaan. 

Meer berichten