Logo kliknieuws.nl/uden
De terrassen aan de Markt waren op 1 juni direct weer goed gevuld. (foto: Ronald Strijbosch)
De terrassen aan de Markt waren op 1 juni direct weer goed gevuld. (foto: Ronald Strijbosch)
BIJLAGE GENIETEN

'Je miste iets in het centrum van Uden'

  •   1930 keer gelezen   Centrum

UDEN | De 1,5 meter regel blijft ook in de horeca voorlopig nog actief. Ondanks deze en andere veiligheidsmaatregelen komt de horeca in Uden weer aardig op gang. "Het centrum was niet compleet zonder horeca", concludeert Roland van de Valk, secretaris van de Udense horecavereniging (HUVO) en KHN afdeling Uden, in de extra bijlage 'Genieten' die deze week in het Udens Weekblad is verschenen.

Het centrum functioneert niet zonder horeca, zag Roland toen alles gesloten was. "Je miste iets in het openbare leven", vertelt hij. "De horeca heeft een hele belangrijke functie in het belang van het centrum. Voor de bedrijven was het rampzalig dat ze verplicht gesloten moesten zijn. Natuurlijk begrijpelijk dat deze maatregel is genomen, maar voor veel bedrijven betekende dit hoge kosten en geen inkomsten meer, naast een gedeeltelijk compensatie van de overheid. Al met al waren het uitdagende tijden voor de horeca."

Samenwerking
Toen op 1 juni de deuren weer open mochten, is de horeca meteen weer met volle kracht vooruit gegaan. "Weliswaar met de restricties die er nog waren en zijn, maar daar proberen we in Uden zo goed mogelijk mee om te gaan." De goede samenwerking tussen de horeca, gemeente, boa's en politie helpt daar goed aan mee. "We zijn met z'n allen bezig om alles in goede banen te leiden. We weten dat het heel lastig is om altijd die 1,5 meter te bewaren, dat zijn we als mensen niet gewend en hebben er moeite mee. Toch verloopt dit in Uden prima." Tot nu toe zijn er in Uden geen boetes uitgedeeld van overtredingen op de maatregelen.

Meer berichten