Deze Nissan 350Z van Hans is één van de vele auto's die te zien zal zijn. (foto: Mike Kluijtmans Photography)
Deze Nissan 350Z van Hans is één van de vele auto's die te zien zal zijn. (foto: Mike Kluijtmans Photography)

Uden on Wheels: droomauto's bewonderen in centrum Uden

  •   keer gelezen   Centrum

UDEN | Zoals elke laatste zondag van de maand is het 30 augustus weer koopzondag in Uden. Deze keer heeft centrumorganisatie Uden samen met AutomoTim iets bijzonders geregeld voor elke autoliefhebber: Uden on Wheels. 

Het programma begint om 10.00 uur met de AutomoTim-tour, waarbij de mooiste, meest exclusieve droomauto's richting Uden rijden. Van de nieuwste Volkswagens, Audi's en Mercedessen tot historische Ferrari's en Porsches. "Er zullen veertig speciale auto's voorop rijden. Iedereen die wil, kan erachteraan rijden", vertelt Patrik Puyn van de centrumorganisatie en eigenaar van Café De Preek. "Ik denk dat dat een hele leuke happening gaat worden."

Stoet
De stoet is vanaf Loon op Zand met de auto te volgen en komt om 12.00 uur aan in het centrum van Uden. Nadat de auto's in Uden aankomen, zullen ze een aangewezen, beveiligde plek in het centrum krijgen waar elke winkelier en autoliefhebber de droomwagens kan bewonderen. Patrik: "De auto's zullen gegroepeerd in Uden komen te staan; per soort bij elkaar. Tien Duitse auto's, tien Italiaanse, tien Amerikaanse en tien specials. Bij die laatste groep zit bijvoorbeeld een auto waar je door de motorkap heen kunt kijken. Ook Udense autobedrijven krijgen ruimte om hun auto's in het centrum te showen."

Exclusief
Uiteraard is het mogelijk om tijdens Uden on Wheels gezellig te winkelen, een terrasje te pakken of een lekker hapje te eten. "Het is een mooie gelegenheid om het centrum van Uden te laten zien, Udense autobedrijven te promoten en tegelijkertijd een leuke activiteit te hebben", zegt Patrik. Centrumorganisator Dennis van der Klaauw en eigenaar van lunchroom Pure Uden voegt toe: "Het is een evenement dat niet in omstreken te zien is. We wilden graag iets exclusief voor Uden doen."

Meer berichten