Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Ondernemer Dennis van der Klaauw hoopt half november De Espresso Bar - Pure Genieten te openen op de Promenade in het centrum van Uden.</p>

Ondernemer Dennis van der Klaauw hoopt half november De Espresso Bar - Pure Genieten te openen op de Promenade in het centrum van Uden.

(Foto: )

Nieuwe zaken in Uden centrum: 'Leegstand neemt af'

  •   keer gelezen   Centrum

UDEN | Ondanks de crisis gaat het goed met Uden. Tegen de landelijke trend in, waarin leegstand toeneemt, worden er in het centrum juist veel nieuwe zaken geopend.

Ondernemers in het Udense centrum blijven positief. Ook in deze moeilijke tijden mogen de winkels (voorlopig) nog geopend blijven. "Er wordt alles aan gedaan om voor klanten een veilige en verantwoorde winkelomgeving te creëren", vertelt centrummanager Peter van den Elsen. "Ondanks de crisis worden er de komende tijd een aantal nieuwe zaken geopend. De afgelopen tijd zijn er al behoorlijk wat winkels bijgekomen. De Sacramentsweg, waar voorheen veel leegstand was, is nu grotendeels opgevuld." Zo opende daar vorige maand kledingwinkel Shoeby Fashion de deuren, evenals damesmodezaak La Nouk. De eigenaar van Fleur Damesmode heeft Boutique 21 geopend op Sacramentsweg 21 en lingeriezaak Le Net is verhuisd naar een groter pand op Sacramentsweg 17-19. Aan de Galerij is een SNS filiaal geopend door Pim van Zutven en op het Mondriaanplein kun je sinds begin oktober terecht bij Sushi 8.

Nieuwe zaken
Peter: "Er wordt verwacht dat op korte termijn minimaal vijf andere zaken hun deuren openen. Sushi 8 krijgt binnenkort gezelschap van een andere sushitent, aan de Pastoor Spieringsstraat/Promenade. In de oude McDonald's in de Marktstraat gaat een nieuwe hamburgerzaak voor lekkers zorgen." Dennis van der Klaauw, eigenaar van lunchzaak Pure Uden, opent binnenkort de deuren van zijn nieuwe espressobar aan de Promenade. Hij vindt dat er juist in deze coronatijd veel kansen liggen. "Bij De Espresso Bar kan ik dingen doen die ik bij Pure Uden niet durf. Juist nu willen leveranciers en de huurbaas graag samenwerken en nieuwe dingen proberen. Het draait bij De Espresso Bar om take away van drankjes en lekkers, maar dan op een laagdrempelige manier. Ook kun je, wanneer het weer mag, binnen zitten in een huiselijke omgeving. Ik geloof dat ik hiermee iets unieks kan bieden voor Uden. Wij gaan er gewoon voor!" Verder is er ook een invulling gevonden voor een pand aan de Kastanjeweg en het leegstaande pand in de Passage. "We kunnen wel stellen dat de leegstand in Uden dus juist afneemt, in plaats van toe", aldus Peter.

Koopavond
Er is ook in deze tijd nog gewoon een koopavond iedere vrijdag. De winkels zijn dan tot 20.00 uur geopend.

Meer berichten