Foto: Henk Lunenburg
FOTO’S + VIDEO

De Marktstraat is klaar en heropend

  •   keer gelezen   Centrum

UDEN | Wethouder Ingrid Verkuijlen opende gistermiddag samen met Danny Witlox van Witlox Wegenbouw & Groentechniek en Dôt Selten van aannemingsbedrijf Jan Selten BV de Marktstraat. De afgelopen maanden werd deze gerenoveerd.

door Henk Lunenburg

Danny en Dôt schoven twee afzettingsborden opzij en Ingrid maakte het gebaar dat vanaf nu de Marktstraat geopend is. “Ik ben trots op het feit dat de twee Udense ondernemers de klus geklaard hebben binnen de afgesproken tijd”, aldus Verkuijlen. Nieuw in de Marktstraat zijn de grote bloembakken met zitjes, zwerfkeien als zitplaats en een drinkwater tappunt. In de maand november worden de bloembakken gevuld met beplanting en worden de fietsbeugels en afvalbakken geplaats. Ook de verlichting wordt afgewerkt. De feestverlichting werd vorige week ook opgehangen.

Kist
In de Marktstraat staat al geruime tijd een grote kist met een betonnen sokkel, vele mensen hebben al navraag gedaan wat dat is, maar een antwoord kwam er niet. Er wordt heel geheimzinnig over gedaan door de gemeente en ook beide Udense ondernemers zeggen het niet te weten.

Filmpje
Ingrid werd gefilmd door SoulGood voor een filmpje in opdracht van de gemeente. Bekijk het filmpje hieronder.


Meer berichten