Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Robin (links) en Willem voor Sgt. Peppers.</p>

Robin (links) en Willem voor Sgt. Peppers.

Robin van Soest neemt afscheid van Sgt. Peppers

  •   keer gelezen   Centrum

UDEN | 13 jaar lang runden ze samen café Sgt. Peppers in de St. Janstraat in Uden, maar nu scheiden de wegen tussen Robin van Soest en Willem van den Berg. Robin stopt bij ‘De Pepper’ en gaat zijn eigen weg.

Robin en Willem namen als medewerkers in april 2008 het roer over van Ger en Lenie. Sgt. Peppers, het uitgaanscafé van Uden, is in de loop der jaren steeds veelzijdiger geworden. Alle onderdelen aan het café in de St. Janstraat zijn aangepakt. De keuken is verbouwd en uitgebreid, boven is een ruimte gecreëerd voor groepsdiners en vergaderingen genaamd ‘The Cavern’, het restaurant is gerestyled en het terras heeft een complete metamorfose ondergaan. Ook aan de overkant van Sgt. Peppers is een locatie gemaakt waar je een feestje kan geven, genaamd Sgt. Peppers VIP.
Het café zelf is daarentegen zoveel mogelijk hetzelfde gebleven. “Gasten die 30 jaar geleden al kwamen, herkennen nog steeds dingen uit die tijd”, vertelt Willem. Robin vertelde hem afgelopen jaar dat hij stopt met het café, omdat hij iets anders wil gaan doen. “Ik ben in totaal 21 jaar werkzaam geweest bij De Pepper en na een periode van ziek zijn, worden dingen anders en het tijd voor andere ideeën”, verklaart hij zijn beslissing.

Op naar de normale tijden
Willem daarentegen, zit vol met energie om Sgt. Peppers wederom te laten bloeien als het weer een beetje normaal is straks. “Meteen toen we dicht moesten vanwege corona vorig jaar maart, zijn we begonnen met bezorgen. Dat loopt goed, maar we verlangen natuurlijk allemaal weer naar normale tijden. Tijdens het uitgaan verliefd worden op het meisje of de jongen van je dromen, of een biertje drinken tijdens PSV-Ajax. Een potje darten of poolen. Genieten van een burger of cocktail op het terras.” Ook kan hij niet wachten om weer evenementen zoals Koningsdag en UDNZ te organiseren. “We hebben een vast, rijk team om zich heen gebouwd en zijn er klaar voor. Maar we zijn ook altijd op zoek naar goede versterking. Dus ben jij, of ken jij, degene die Sgt. Peppers nog gastvrijer maakt, stuur ons gerust een mailtje.”

Als goede maten uit elkaar
Robin en Willem gaan na 13 jaar als goede maten uit elkaar en daar zijn ze trots op. “Ik kom met veel plezier een drankje drinken aan de andere kant van de bar. Daar heb ik zin in”, zegt Robin met een brede glimlach. “Ik wens Willem veel succes, maar dat komt zeker goed.”

Meer berichten