<p>De winkel aan de Galerij 8. (foto: Ad van de Graaf)</p>

De winkel aan de Galerij 8. (foto: Ad van de Graaf)

Nieuw in het centrum: De Kaasstolp

  •   keer gelezen   Centrum

UDEN | Na het succes van de meerdere winkels elders, waaronder Geldermalsen en Tiel, was een vestiging in Uden voor De Kaasstolp een logische vervolgstap. “De Kaasstolp heeft al wat naamsbekendheid door de filialen in onder andere Rosmalen, Best en Oss”, vertelt Jan de Fijter van De Kaasstolp. “In Oss kwamen er verschillende klanten uit Uden naar onze winkel, dus we hadden al een tijdje het idee om ons zeventiende filiaal in Uden te starten. Toen kwam dit pand op de Galerij op ons pad en daarna is alles vlot gegaan.”

De opening en de eerste weken zijn boven verwachting, aldus de kaasboer. “We hebben al enorm mogen genieten van het Brabantse enthousiasme.” De mensen kunnen bij De Kaasstolp terecht voor een stukje Nederlandse kwaliteitskaas van diverse leeftijden: van jong tot oud, ook met komijn en diverse kruiden. “Omdat we voortbouwen op dertig jaar ervaring weten we waar de klant behoefte aan heeft en kunnen we alles aanbieden voor een vaste lage prijs.” De natuurgerijpte oude kaas kost slecht 7,99 per kilo, vaak in de actie zelfs nog goedkoper. Naast de kwaliteitskaas kan men bij De Kaasstolp terecht voor allerlei andere verse producten. Ze hebben connecties met een uitstekende keurslagerij. Hij belevert alle winkels van de ondernemers met verschillende soorten grillworsten, leverworst en gebraden gehakt. Ook deze producten zijn aantrekkelijk geprijsd. “Los daarvan zijn er elke week wisselende aanbiedingen”, vertelt de kaasboer enthousiast. “Zo kan de klant ook terecht voor ambachtelijke rookworsten van bovengenoemde keurslagerij. De eerste weken krijgen we ook veel positieve reacties op de vers gesneden vleeswaren, met name de scherp geprijsde ambachtelijke achterham valt erg goed in de smaak. Maar als we een product van de eerste weken er mogen uit lichten zijn het de Brabantse worstenbroodjes. Bereid door de ambachtelijke slager; en dat proef je!”

Andere producten
Verderop in de sfeervolle winkel staat een wisselend assortiment aan koeken zoals roomboter spritsen, speculaas. Alles komt vers van de bakker en dat voor 1 euro. Naast dit alles heeft de klant ook keuze uit een bescheiden assortiment aan smakelijke bijproducten: verse zelf gebrande noten, pinda’s en diverse mixen afkomstig uit eigen branderij. Tevens kun je er terecht voor diverse chocolade producten, zoals echte Belgische roombonbon. Daarnaast bij aankoop van een stuk kaas: iedere week een doos verse eieren voor maar 1 euro. Naast al deze vaste lagen prijzen zijn er elke week wisselende acties. Hierbij moet je denken aan een divers aanbod van buitenlandse kaasjes en toetjes, zoals kwark, yoghurt. Eén van de klanten bevalt het erg goed. “Ik kom hier al vanaf de eerste dag. Het complete assortiment valt thuis prima in de smaak. Helemaal gezien de prijzen die worden gehanteerd.”

Openingstijden
De Kaastolp is op maandag geopend van 08.30 tot 13.00 uur, op donderdag en vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Meer berichten