Afbeelding

‘Zelfs mijn moeder vindt tattoos mooi’

Centrum 1.029 keer gelezen
UDEN - The Old Sailor, zo heet de tattoo en piercingshop die sinds enkele dagen geopend is aan de Galerij 24a in Uden. “We wilden altijd al naar Uden!”

[image=305311]

Toch was het vinden van een pand een hele klus, vertelt Ilse van den Heuvel die de piercings verzorgd. “We hebben in vijf jaar tijd wel 25 pandjes bekeken, maar elke keer was ze hoorden wat we wilden doen, ketste het af.” De reden is ook Gertwin van de Haterd een raadsel, want het taboe op tatoeages is toch echt verleden tijd. “Zelfs mijn moeder vindt tattoos mooi en je moet eens weten hoe ze er vroeger tegenaan keek!”

Verzameling
Aan de Galerij 21A, op de eerste verdieping waar vroeger de Cosmokapper zat, is het Gertwin en Ilse toch gelukt om hun zaak te openen en het is er gezellig. Wat is de pijnlijkste plek om een tattoo te zetten? “De portemonnee”, lacht Gertwin, maar het was de binnenkant van zijn knie. Zijn hele lichaam is een bezienswaardigheid. “De een verzamelt zijn kunst aan de muur ….”
Jawel, hij heeft nog wel wat plekjes vrij. Zijn rechter onderbeen bijvoorbeeld. “Dat is mijn vakantiebeen. Deze heb ik op Rhodos laten zetten en deze is uit Las Vegas. Ook mijn kinderen hebben een tattoo gezet. Deze toen mijn dochter 16 was deze toen mijn zoon 11 was. Je ziet het aan de lijntjes, maar ze horen ook bij mijn verzameling.”

Emotie
Niet iedere klant van The Old Sailor, die tot vorige week in Schijndel gevestigd was, beslist zo snel als Gertwin. “Sommige mensen komen binnen en hebben er jaren over nagedacht: ‘het gaat er nooit meer af!’ Die zin horen we vaak en ‘ik zet er niet zomaar iets op’. Dat kan ik wel begrijpen. Mensen hebben ook vaak een emotionele gebeurtenis die hoort bij een tattoo, maar dat heb ik zelf niet. Ik moet al een half jaar een nieuwe bril. Ik heb meer moeite een nieuw montuur te kiezen dan een nieuw plaatje.”

Kijk voor meer informatie op www.theoldsailor.nl of loop gerust eens de trap op aan de Galerij 24 a in Uden. Zaterdag is de inloopdag voor tattoos.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant