De eyecatcher van Uden

  •   keer gelezen   Centrum
UDEN - De Promenade in Uden werd afgelopen woensdag feestelijk heropend. Na een periode van verbouwing onthulde burgemeester Henk Hellegers een gedicht van Maarten van den Elzen. De dichter droeg vervolgens het gedicht zelf voor. De tekst hangt boven de Neringstraat, tegenover de Promenade. Het centrum van Uden heeft er met de Promenade een aantrekkelijk stukje winkelbeleving bij. Iets wat de laatste tijd duidelijk is geworden.

[image=312746]

De Promenade is inderdaad een geliefd nieuw onderdeel in Uden Centrum. Er is altijd wel iets te doen en de bezoekers van het centrum weten de weg naar de Promenade makkelijk te vinden. De burgemeester van Uden, Henk Hellegers, is erg content met de afronding van het project. "Het is een prachtig geheel geworden. Ik hoor ook van de ondernemers dat ze er erg blij mee zijn." Niet alleen de ondernemers hebben profijt van deze verbouwing. Ook de consument plukt er de vruchten van. "Het is een winwin-situatie. Op deze manier heeft het centrum van Uden weer wat extra's te bieden." De Promenade is uitgegroeid tot een eyecatcher in Uden. Burgemeester Hellegers is het hier mee eens. "Het is één van sterkste kanten van Uden. We hopen hiermee klanten te behouden en natuurlijk nieuwe consumenten hierheen te trekken."

[image=312744]

Geduld
De verbouwing liep gaandeweg wat vertraging op. "Natuurlijk is dat jammer, maar zoiets kan gebeuren. Wij als gemeente zijn trots op het eindresultaat." Concrete plannen over verdere verbouwwerkzaamheden in het centrum zijn er nog niet. "Het pleintje voor de Kijkshop is voor verbetering vatbaar. Verder staat de Marktstraat nog op het lijstje." Tot slot wil de burgemeester de ondernemers een pluim geven. "Zij hebben veel geduld getoond en daar zijn we erg blij mee."

[image=312738]

[image=312742]

[image=312739]

[image=312743]

[image=312747]

[image=312741]
Meer berichten