'Uitspraak RvS niet in belang Uden centrum!'

  •   keer gelezen   Centrum
UDEN – De Raad van State heeft donderdag het door Huvo en Uden Promotie ingestelde beroep tegen het bestemmingsplan ‘Evenementenaccommodatie Uden’ ongegrond verklaard. Beide organisaties waren bij de Raad van State in beroep gegaan tegen dit bestemmingsplan omdat zij het onacceptabel vinden dat er geen extra parkeercapaciteit wordt gerealiseerd bij zo’n omvangrijke accommodatie middenin het centrum. In reactie laten Huvo en Uden Promotie weten de uitspraak van de Raad van State vooral jammer te vinden voor de parkeersituatie in het centrum van Uden.

“Wij hebben ons bij deze uitspraak neer te leggen, maar vinden de argumenten die de Raad van State aanvoert onbegrijpelijk en bizar. Nog steeds zien we met de komst van de evenementenhal een flink parkeerprobleem ontstaan en daar doet deze uitspraak niks aan af. Zelfs een drietal door de notaris uitgevoerde tellingen waarmee we aantoonden dat er veel te weinig parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor de extra parkeervraag vanwege de evenementenhal zijn door de Raad van State weggewuifd. Maar uiteindelijk zal de praktijk uitwijzen wie het gelijk hier aan zijn kant heeft.”
“In het belang van het centrum hebben wij in ieder geval tot het uiterste geprobeerd om het parkeren bij de evenementenhal goed geregeld te krijgen, en dat is tot nu toe helaas niet gelukt. Feit blijft dat er middenin het centrum een evenementenhal wordt gerealiseerd met een capaciteit van 1000 bezoekers terwijl er niet één extra parkeerplaats in die omgeving bijkomt. Dat is dus vragen om problemen. Tegen de komst van de evenementenhal op zich hebben wij ons nooit verzet maar we blijven vinden dat het parkeren, net zoals bij iedere nieuwe ontwikkeling in het centrum, ook geregeld had moeten worden. Een tekort aan parkeren is vooral hinderlijk en schadelijk voor de vele winkels en andere bedrijven die daar in de buurt gevestigd zijn, maar ook voor de evenementenhal zelf. Er is niemand bij gebaat wanneer bezoekers hun auto niet fatsoenlijk kunnen parkeren. Bereikbaarheid en parkeren zijn meer dan ooit de eerste levensbehoeftes voor een winkelcentrum. We hopen er nog steeds op dat de gemeente zal inzien dat een voorziening als een evenementenhal gewoon voldoende extra parkeergelegenheid nodig heeft, en alsnog zal overgaan tot het realiseren van voldoende extra parkeercapaciteit in die omgeving”, aldus Huvo en Uden Promotie.

[image=223044]

Meer berichten