Bellen met burgemeester Bakermans

  •   keer gelezen   Column

Allereerst wil ik iedereen een heel goed en gezond 2015 toewensen. Zoals velen heb ik de afgelopen weken genoten van de kerstvakantie. Voor 2015 heeft de gemeente Landerd volop ambities en uitdagingen: de ontwikkelingen op het gebied van openbaar vervoer, de aantrekkende woningbouw, de veranderingen in de zorg en natuurlijk de toekomst van Landerd.

[image=296681]

Openbaar vervoer
Voorlopig zal in de avonduren een extra bus ingezet worden; de eerste signalen zijn dus positief. Maar we zullen op zoek moeten gaan naar een structurele oplossing want we willen dat de mensen die buiten onze dorpen studeren en werken ’s avonds weer veilig thuis kunnen komen. Wethouder Roelofs houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten. Hij voelt zich gesteund door de druk vanuit de Landerdse inwoners.

Woningbouw
Nadat we afgelopen vier jaar, als gevolg van onjuiste statistieken, geen flexibiliteit in onze woningbouw hadden, geven de huidige cijfers ons nu wind in de rug. Wethouder Vereijken heeft het credo ‘bouwen, bouwen, bouwen’ weer van stal gehaald en is volop aan de slag om aan de vraag naar woningen te voldoen.

Veranderingen in de zorg
De verantwoordelijkheid van vele zorgtaken is naar de gemeente gekomen. Zorgaanbieders en het college staan klaar om de overgang zorgvuldig te laten verlopen en ik ben ervan overtuigd dat we dit hier goed geregeld krijgen. Maar er zijn ook anderen. In Landerd zijn veel vrijwilligers en verenigingen actief die een belangrijke bijdrage leveren aan een sterke gemeenschap. Ook de zorgcoöperaties vervullen hierin een belangrijke rol. De komende periode moeten we, onder aanvoering van wethouder Böhmer, goed kijken wat nodig is om zaken steeds verder te verbeteren. Maar laten we er voor zorgen dat niet de incidenten leidend zijn voor onze inzet en beleid.

Toekomst Landerd
Deze week start een groot onderzoek waarbij we in kaart brengen welke zaken u voor Landerd zeker wilt behouden, wat er volgens u zou moeten veranderen en welke toekomst u voor u en uw kleinkinderen wenst. Ik roep hierbij iedereen op om de handschoen op te pakken en actief mee te doen aan het onderzoek. In de tussentijd zal Landerd haar actieve positie binnen de samenwerking met de Maashorstgemeenten verder versterken.

Burgemeester Marnix Bakermans

Meer berichten