Udense prins Porcellus naar het ziekenhuis

  •   keer gelezen   Column

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Dokter, mag ik een voorbehoedsmiddel tegen de griep? Dokter, ik heb me gesneden aan deze beterschapskaart. Dokter, hebt U iets om mijn diarree weg te werken … ik heb namelijk net de wachtkamer volgescheten.

Doctoren staan nergens mee van te kijken. Toch denk ik dat ze op de polikliniek van het Bernhovenziekenhuis even hun wenkbrauwen hebben gefronst toen afgelopen weekend een bloedende prins carnaval werd binnen gedragen. Porcellus de Vijftigste had zich tijdens een potje nepbadminton met zijn eigen scepter tegen zijn “doorlustige prinsenhoofd” geslagen. Ik weet, het is niet gebruikelijk bij de Knoerissen maar ik zou deze man volgend jaar gewoon wéér prins maken. Misschien blijft-ie dan wel met zijn veren in een lantaarnpaal hangen en valt-ie van de prinsenwagen, of slikt-ie bij de overdracht per ongeluk de stadssleutel in. Lachen! De Osse prins René d’n Urste was op zaterdag al zijn stem kwijt (erg, ruim een maand voor de verkiezingen) en prins Rick van Nuland brak eigenhandig zijn scepter doormidden en verloor ook nog eens zijn cape.

Ja jongens, drink dan niet! In Oss is een lallende groep vrienden uit Macharen de optocht uitgegooid na drie waarschuwingen. Volledig terecht. Ik was zelf net voor de optocht ook al door een agent aangehouden; “Kunt u even uit de wagen komen?” Ik zeg, “Waarom, omdat u denkt dat ik gedronken heb zeker?” Nou zegt-ie “Dat ook, maar ik denk dat u gewoon te zwaar bent voor deze kinderwagen.”
Twee vrienden van mij kunnen er ook zo slecht tegen. Op dinsdagavond waren we samen naar het brandende Guusje Kuusje in Veghel gaan kijken. Met uiteraard een afzakkertje op de markt. Tjonge, hoeveel liter jenever er in zo’n klein borrelglaasje kan!? Na afloop zijn ze allebei net buiten het café gestruikeld … toen ze me naar de auto droegen. En ze lieten me daar moederziel alleen achter. Ik had een autosleutel in mijn hand, maar geen idee of ik die zojuist had gevonden of dat ik mijn auto kwijt was. Ik ben uiteindelijk met de bus naar huis gegaan. Om ze boven niet wakker te maken heb ik me toen beneden alvast uitgekleed en ben heel stil op handen en voeten de trap opgekropen. De buschauffeur kon er niet om lachen.

Een roes-uitslapend weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Meer berichten