Odiliapeel krijgt een rotonde.

  •   keer gelezen   Column

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

Overloon heeft zijn geflipte Limburgse crosser, Mill heeft zijn krattendieven, en Odiliapeel krijgt binnenkort zelfs een rotonde! Zo zie je maar, iedereen heeft wel wat. Soms kom je daar achter, maar vaak hoor je het pas later …en niet zelden veel te laat. Daarom, voor iedereen die het nog niet wist: Sint Anthonis heeft een heus multifunctioneel centrum met de verrassende naam Oelbroeck. Ja, dat klinkt als een carnavalsnummer van vader Abraham, vind ik ook, maar het is dus de ouwe naam voor Sint Tunnis, zo valt te lezen op hun website. En nou komt het ongelofelijke nieuws: Op vrijdag 27 maart treed ik daar op met mijn nieuwe cabaretshow TOF. Nee, dit is geen reclame, maar meer een waarschuwing. Want als je denkt dat ik al mijn onzinnige verzinsels en vergezochte meninkjes in deze stukjes stop, dan kom je bedrogen uit. Nee, ik reis stad en platteland af met een avondvullende opeenstapeling van dit soort prettig gestoorde apekool. Sterkte vast.

Sommige mensen houden niet van mijn humor. Mijn vriendin had van de week het boek “50 tinten grijs” gekocht en zei me gisterenavond dat ze ook wel ’s een spelletje wilde spelen waarbij ze vernederd zou worden. Ik zeg, “prima, haal jij het scrabblebord of zal ik ’t doen?” Dat vond ze dus niet leuk. Ik heb lang geleden ’s gesolliciteerd bij KPN. De personeelsfunctionaris vroeg me bij mijn eerste gesprek waarom ik had geschreven dat ik een extreem optimistisch persoon was? “Kunt u daarvan een voorbeeld geven, mijnheer van de Veerdonk?” Ik zeg, “Jawel, wanneer kan ik beginnen?” Nog diezelfde middag viel de afwijzing in mijn bus. Jongens, ik ben in staat om op een benefietavond voor Siamese tweelingen “You never walk alone” te zingen. Ik heb mijn hond Opa genoemd, omdat het me leuk leek om hem in het bos te roepen, als ik hem even kwijt zou raken. Voor mij is het leven als een bak friet: neem het met een korreltje zout.

Je bent dus gewaarschuwd. De show kost je 16 euro en begint om 20.15 uur. Maar geen paniek, zo tegen een uur of half elf, als mijn klets achter de rug is, komt er in de foyer nog de band Back on Track, en die hebben wel geoefend.

Een humoristische week gewenst door

Mark van de Veerdonk

Meer berichten