Plastic zakken waaien door Veghel

  •   keer gelezen   Column

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

Waarom stoppen de boeren toch ieder voorjaar weer aardappels in de grond, om ze er in de zomer weer uit te halen? Volstrekt nutteloos. Ik zou zeggen, kappen met die handel. En waarom zit een schaar die je in de winkel koopt altijd in een afgesloten zakje van hard plastic? Hoe krijg je dat open? Hallo, ik koop nou net een schaar omdat ik er geen heb, ja!? En hoe moet ik nou ooit gezonder gaan eten als de sla steeds uit mijn Big Mac valt. Doe dat groene spul in een bakje ernaast!

Ik mag als burger graag meedenken. Zeker als ik daarmee een zich jarenlang voortslepende missstand kan veranderen. Willeke Rijkers uit Nistelrode is uit hetzelfde hout gesneden. Ze heeft net als de rest van het dorp schoon genoeg van dat braakliggend stuk niks in het centrum en wil daar, waar eens de Brouwershoeve stond, snel iets nieuws gaan realiseren. Prima Willeke. Jouw soort mensen heeft de gemeenschap nodig. Mensen die zaken aanzwengelen … of bepaalde ontwikkelingen een halt toe roepen, zoals in mijn geval.

Het gebruik van pepperspray is fout, in mijn ogen, en de politie moet daar dus meteen mee stoppen. En ken je het biljartspelletje snooker, waar de witte bal alle gekleurde ballen er uit moet werken? Dat stimuleert alleen maar racistische gevoelens, dus dat zou ik ook graag willen verbieden. Dank u.

“Opinions are like assholes, everybody has one”. Deze briljante uitspraak komt van Clint Eastwood in zijn rol als linke politieman Dirty Harry. Iedereen heeft een mening, dus waarom zou ook de overheid daar geen gebruik van maken? In Uden hebben ze zelfs een burgertop georganiseerd waarin 1000 (eh … uiteindelijk 500) Udenaren hun gedachten de vrije loop lieten over hoe de gemeente er over pakweg 25 jaar uit zou moeten zien. Veghel heeft daar goed naar gekeken en nodigt nu ook haar burgers uit om mee te denken over de toekomstige dienstverlening van de gemeente Meierijstad. Ik weet al wat er uit deze enquête komt: Vermeld niet alleen op je website dat het plastic vuil op een andere dag wordt opgehaald. Bij ons in Slabroek kwamen zojuist nog drie Veghelse zakken aangewaaid, (en die zakken werkten niet bij de afdeling publieksvoorlichting).

Een meedenkend weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Meer berichten