MaasdijkMarathon wil het anders aanpakken

  •   keer gelezen   Column

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Stel je bent net ontslagen bij een firma die tijgerbalsem maakt en je vrouw blijft het er maar inwrijven, of je bent net afgestudeerd in het vak communicatie maar je durft het tegen niemand te zeggen. Of je bent manager bij Kellogs Cornflakes maar hebt thuis niets in de melk te brokkelen … dan moet er dus wat veranderen. Toch?
Dat moet ook de organisatie van de MaasddijkMarathon hebben gedacht. Ieder jaar kwamen ze in grotere financiële problemen. De lintmarathon was te lang en daardoor veel te duur. Ieder jaar eindigde de boekhouder van de club als absoluut laatste, net voor de bezemwagen en amper boven de rooie streep. Nee, de komende jaren moest dat anders! En nou gaan ze, geloof ik, drie keer rond Sportpark Rusheuvel lopen. Slim bedacht!

Sla de krant open en je ziet zo 10 onderwerpen die blijkbaar anders moesten. Op het bedrijventerrein in Veghel en Erp mag je vanaf 2015 ineens niet meer parkeren, de bezoekers van de Udense kinderboerderij mogen plotseling de kippen niet meer zien, en de borden in het Bernhezer buitengebied moeten blijkbaar ook aan de ketting. Het ging niet goed, dus moest dat anders!
En dat terwijl wij Brabanders diep in ons hart helemaal niet zo veranderingsgezind zijn. Lui zijn we wel …. én creatief. Waarom zouden we in het Volkelse Dierenpark Zie Zoo twee panda’s uit China laten komen? We voeren onze Pyrenese berghonden wat extra, we slaan hen twee blauwe ogen en we hebben de panda’s in huis. Wil je zoon ineens gaan parachute springen, zet dan zijn computer aan, zoek via google earth je eigen adres en zoom een paar keer heel hard in: zelfde effect. Mocht je ooit een nieuw biermerk op de markt willen zetten, noem het “Met Mate”, en je krijgt overal gratis reclame. Geen moeite, maar toch helemaal anders. Zo zijn wij Brabanders. Meer vuilnisbakken plaatsen? Ben je gek. We hangen er een spannend basketbalnetje over, en iedereen wil zijn vuilnis in die bak gooien, let maar op. Vergeet je steeds je password, dan moet je het woord “incorrect” nemen, is altijd goed, ook al is het fout.
We vieren dit jaar Sinterklaas met onze overburen. Hij vroeg een groter tv-scherm. Natuurlijk krijgt-ie dat niet. Ik schuif morgenavond zijn stoel iets dichter bij zijn ouwe televisietoestel. Lekker makkelijk en toch anders.
Een totaal ander weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Meer berichten