Gemeente Boxmeer gaat snelheid meten in Holthees

  •   keer gelezen   Column

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Ik stond vanochtend mijn voorruit te krabben met mijn voordeelpasje van het Kruidvat. Ik kreeg er maar 10 procent vanaf. Daar had ik dus niets aan. Mijn normale ijskrabber zat in het dashboardkastje maar dat kreeg ik zelfs met mijn kettingzaag niet open. Nee, het was maar goed dat ik geen echt werk heb, anders was ik er nooit gekomen.

Ik heb persoonlijk helemaal niets met sneeuw en ijs maar er zijn Brabanders die er momenteel een stevig slaatje uit slaan. In de Osse Schadewijk, waar ze wel weten wat verbouwen is, hebben ze van een voetbalkooi een schaatsbaan gemaakt. Een betrokken Schadewijker legde uit hoe: “Ach man, je zorgt gewoon dat de waterleiding per ongeluk kapot springt. Handig zat”. En het dierenpark Zoo Parc in Overloon organiseert al een week lang wintersafari’s. De twee bruine beren balen inmiddels als een stekker van die witte schmink iedere morgen, maar “ze moeten er maar wat voor over hebben”, vindt de directeur.

Zo zie je maar, als we het slim aanpakken, kan het kloteweer de economie van Oost-Brabant zelfs een enorme impuls geven. Waarom zou de afdeling Botbreuken in het Veghelse Bernhovenziekenhuis geen korting geven aan langlaufers, die zich reeds een dag voor hun noodlottige val, loopgips laten aanmeten? En is het geen leuk idee als de huiseigenaren aan de Hommelsedijk in Dinther beginnen met de organisatie van een springschanstoernooi over alle 30 verkeersdrempels aldaar. En is het onderhand geen tijd voor de bouw van een skilift naar de toppen van de Bedafse Bergen in Vorstenbosch? Jodela hiti! Het zijn maar ideetjes hoor. Persoonlijk zou ik al deze initiatieven van harte toejuichen. Want zeg nou zelf; waarom zou je nou een peperdure week in Oostenrijk boeken, als je het ook thuis kunt halen. Ja, gewoon binnen! Je kunt toch net zo goed in de bijkeuken je kop in de vriezer stoppen en daarna uitglijden over een schuursponsje. Ben je er ook.

Willen we alle bovenstaande plannen van de grond krijgen, dan hebben we de medewerking van de gemeenten wél nodig. Dus geen ellenlang gezeur over vergunningen of bestemmingsplannen, maar een positieve voortvarende houding van de overheid, is dat nou zoveel gevraagd in deze kille crisistijden? Dus niet zoals de gemeente Boxmeer het nou aanpakt met die twee extra flitskasten in Holthees. Een beetje bobslee haalt de 130 kilometer per uur met gemak … binnen de besneeuwde kom. Zo komen we er nooit!

Een flitsend weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk


Meer berichten