Klooster Ravenstein te koop

  •   keer gelezen   Column

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=58437]

Wat is de overeenkomst tussen een geweten en een deodorant? Juist de mensen die het ’t hardst nodig hebben, gebruiken het niet.

Lachen! Een zekere Anton aus Tirol kocht in Uden voor 27 duizend euro honderd mobiele telefoons … maar vertrok met welgeteld 1 telefoon en 99 blokken hout richting Wenen. Scheisse! Vergeten te checken. Dat is in de categorie: “Dokter, ik heb me gesneden aan een beterschapskaart” of “Masochist slikt pijnstillers”. Of nog mooier: Man koopt voor 450 euro een nieuwe afstandsbediening ... om te kunnen kijken naar het programma “Opgelicht”. Jodelahitie!

Ander crimineel nieuws: Overvallers gingen er in de Gennepse Albert Heijn met een grote lading sigaretten vandoor. Min en min is plus, moeten die lui gedacht hebben. Stelen is slecht … maar als we enkel sigaretten weghalen, is het te billijken. Spijt zullen ze wel niet hebben. Ik vind bij mij ook dagelijks sporen van braak (en dan heb ik het niet over de gevolgen van dat nachtje carnaval, nee echt), ze vallen zo vaak binnen, er liggen regelmatig briefjes op de keukentafel met teksten als “a.u.b. portemonnee bijvullen”, “paspoort is verlopen” en “batterij videocamera bijna leeg”. Ach, alles went. Bij je eerste baby kook je je tepels nog uit voor de borstvoeding maar bij je 5e deelt de kleine de waterbak met de hond. En nou weet ik, roken is een teer onderwerp, maar wat moeten die overvallers met een transitbusje vol sigaretten? De Minister overweegt nu zelfs een rookverbod in te stellen voor ruimtes waar zich meer dan 4 mensen bevinden. Dat betekent dat Patty Brard er ook geen meer in bed mag opsteken!?

De derde diefstal die ik hier bespreek is helaas nauwelijks in het nieuws gekomen. En het is nog wel de grootste! Komt-ie: In Ravenstein zette woningcorporatie Mooiland het Klooster weer te koop. Huisvesting voor senioren met een sociale huurprijs zit er niet in. Maar wacht even, juist daarvoor had Mooiland het toch voor een appel en een ei kunnen kopen? Mooiland speelde dus de hele tijd Mooiweer!? En de grote verliezer is de Ravensteinse gemeenschap die voor ruim 2 miljoen (schat ik zo) is getild!

Maar gelukkig is het carnaval! Alhoewel. Ik weet niet of je de prinsen in onze regio hebt gezien, maar wat een zootje ongeregeld is dat! En aan hen geven de burgemeesters vandaag hun sleutel? Ik mag hopen dat ze toch eerst het slot hebben veranderd.

Een aanstekelijk weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Meer berichten