Burgemeester van Boxmeer ziet grenzeloze kansen

  •   keer gelezen   Column

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

In een afwasmachine kun je koken. Echt waar! Voor gekookte mosselen, een lekker visje of een pan met groente kun je het apparaat het beste op spoelprogramma 2. zetten. Spaghetti kan ook, al ben je daarna wel even bezig om die slierten uit het filter te peuteren. Maar neem van mij aan, een afwasmachine biedt grenzeloze kansen. Je kunt trouwens ook een koteletje bakken onder je motorkap, al moet je daarvoor wel twee uur lang 120 kilometer per uur rijden. En je sokken kun je ook drogen tussen het tosti apparaat. Echt, het kan! Mijn neef Niko beweert dat hijzelf zijn ogen heeft gelaserd, tijdens het kijken naar de film Starwars VI, Return of the Jedi. “Ja Mark, het klinkt haast onmogelijk maar hou tijdens het lichtsabel-gevecht tussen Luke Skywalker en Darth Vader je oog dicht tegen de beeldbuis, en een halve minuut later ben je gelaserd! Kosten 4 euro, want zoveel kost die dvd op Marktplaats.”
Alles kan. Dat moet ook de Boxmeerse burgemeester van Soest hebben gedacht. Hij wil in de toekomst Duitse patiënten naar zijn Maasziekenhuis lokken, en Boxmeerse kinderen laten studeren in Kleef. Hij heeft dus goed gekeken naar de Duitse drugstoeristen en de Nederlandse benzine-slurpers. De mogelijkheden zijn inderdaad onbegrensd. Als je maar een beetje creatief nadenkt.

De Brabantse Commissaris van Beatrix, Wim van de Donk, heeft constant van die briljante invallen. Zo krijgt het Oorlogsmuseum in Overloon, als het aan hem ligt, geen rooie cent meer … maar nog alleen “emotionele steun” van de provincie. Ja ja, daar kunnen ze die Duitse Panthertank van laten roken, daar in Overloon!?
Wim komt uit Veghel. Dat zegt genoeg. Van de week heeft een inbreker daar na een diefstal een foto van zichzelf achter gelaten. “Kijk mam, ik ben op Opsporing Verzocht!” Ik zat vroeger in de klas bij John van de Tillaard. Die kwam ook uit Veghel. John beweerde dat hij de 100 meter in 8 seconden kon lopen omdat hij een wegje binnendoor kende. Hij kon nagellak verkopen aan de Venus van Milo, althans dat zei hij. “Mark, ik kan pianospelen met de klep dicht.” Maar goed, sinds deze week is het dus uit met die gebakken lucht. In Veghel werden 15 airbags gestolen, en ik heb begrepen dat John één van die 15 was. Hij kan dus nou in Polen zijn stoere praatjes gaan verkopen.

Een grenzeloos weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Meer berichten