Inzet defensie bij verhuizing Bernhoven

  •   keer gelezen   Column

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83644]

Georgina Verbaan hoopt ooit Bontmeisje te worden. Ik denk zelf dat ze behoorlijk veel kans maakt want haar IQ is toevallig ook 007. Curt Kobain, de zanger van de bekende band Nirwana, pleegde in april 1994 zelfmoord, slechts 3 weken na de geboorte van Justin Bieber. Toeval? En waarom had Michael Jackson zoveel succes? Zal ik het zeggen? Die man had gewoon enorm goed gekeken naar die andere kinderheld: Mickey Mouse! Ga maar na: Allebei zwart met een wit gezichtje, allebei witte handschoenen, allebei hetzelfde hoge piepstemmetje … en allebei in het bezit van een pretpark voor kinderen. Hoezo toeval?

Ik ben momenteel ziek. Al een week. Snotterdehoestnies. Dus aan alle mensen die afgelopen week op de eerste rij in de Veghelse Blauwe Kei zaten bij mijn show, bied ik dan ook mijn welgemeende excuses aan. Ik ben de reden dat jullie nu massaal het bed houden. Sorry. Maar laat ik eerlijk zijn, het is echt geen toeval dat ik deze week ziek ben. Nee, ik wil gewoon als een van de eersten in het nieuwe ziekenhuis komen te liggen. Want het nieuwe SMC (Slabroek Medisch Centrum) mag dan van buiten de schoonheid van het gemeentehuis van Bernheze benaderen - je weet wel die bunker in Heesch - maar van binnen moet het werkelijk iets fantastisch zijn. Niet op de laatste plaats door de 62 meter lange Maashorstcollage van de Loosbroekse fotograaf Wim Roefs. Daarom neem ik, als ik zo meteen op de KNO afdeling lig, mijn hond mee. Die is nou eenmaal gewend dat ik hem iedere dag uitlaat in de Maashorst. En natuurlijk mag dat. Achter de receptie heeft Wim zijn eigen teckeltje op de foto gezet. Kijk maar ‘s, als je me komt bezoeken.

De hele verhuizing wordt begeleid door militairen. Ook geen toeval, zou ik zeggen. Nee, als je weet hoe het verplegend personeel in Oss en Veghel denkt over deze emigratie, dan snap je dat defensie is ingeschakeld. Ze verwachten toch nog steeds dat een mopperende verpleegkundige of kwaaie chirurg de hele operatie saboteert. Het zal me benieuwen.
Komen hier de medische vragen van deze week: Waar laten we bij de huidige daling van het aantal huisartsen onze oude tijdschriften? Waarom heeft een ziekenhuis altijd meerdere vleugels, maar kan het toch niet vliegen? En waartegen worden alle peuters ingeënt? Tegen hun wil.

Een gezond weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Meer berichten