Pasen?

  •   keer gelezen   Column
Columnist Hans Tervoort is een prototype Bosschenaar: grôte bek, klein hartje, bedenkt concepten voor reclames, is docent Nederlands, organiseert ludieke evenementen, zingt als L.Vis, danst met de Dansmari’s, zingt en schrijft bij de Foe Jong Bende, houdt van een biertje, van zijn vriendin Irene en van zijn kinderen Nadine, Jasmijn en Kees. Reacties op deze column mogen naar .

[image=224619]

“De koude dagen voor Pasen zijn mijn favoriete dagen: lekker knus voor de open haard, warme chocomel drinken met een scheurtje rum en de kinderen tuigen de Paastak op. Ik zet nog maar een keer de klassiekers ‘Jingle eggs’ en ‘I’m dreaming of a white Eastern’ in en daarna zetten we een arreslee voor de Paaspinguin voor het raam. Gezellig! Onze IJsbeer begint te kwispelen dus die laat ik maar even uit. Brrrr, het wordt al echt winter want zelfs onze walrussen hebben het koud.

Hoe zit dat ook al weer met die opwarming van de aarde? Onderzoekje geweest van Diederik Stapel?
Nog nooit hebben we zo veel koude periodes gehad in een winter en de Elfstedentocht is niet doorgegaan omdat anders alle deelnemers zouden bevriezen. Voor mijn gevoel ligt er al zes maanden ijs. Ik heb gisteren een nieuwe ijskrabber moeten kopen want mijn oude was versleten en ik heb er
nog steeds eentje nodig!

Gisteren zag ik twee mensen op de vuist gaan vanwege een parkeerplaats en ook in de supermarkt zijn mensen een stuk prikkeliger dan anders. Waarom? Vitamine D te kort, een vitamine die je lichaam binnenkomt via het zonlicht, maar er komt niemand meer buiten omdat het continu onder nul is. En naar je vakantiehuisje op Cyprus gaan, zit er ook niet meer in... Het zou zo maar kunnen zijn dat witte donderdag daadwerkelijk wit wordt dus daarom wens ik alle lezers geen zalig Pasen of een prettige Pasen maar vooral een warme Pasen toe!”
Meer berichten