Udense Van der Valk toch een beetje Veghels

  •   keer gelezen   Column

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=58437]

Waarom zijn verkeerd gedraaide telefoonnummers nooit in gesprek? Hoe weten duiven precies wanneer je net je auto hebt gewassen? En waarom hebben rouwstoeten altijd voorrang? Op tijd komen heeft toch geen zin meer, lijkt me. Het is al te laat.
Dit zijn maar 3 van de ontelbare vragen waar ik totaal geen antwoord op heb. Wat komt zaterdag CDA-coryfee Buma doen in SP-bolwerk Boxmeer? Hoezo introduceert bierbrouwerij Oijen een nieuwe bierlijn? Haar speltbier is al zo lekker, daar komen ze nooit meer overheen! En waarom kwamen die buitenlandse oplichters naar Oss? Die stad kan het qua criminaliteit toch best alleen af. Allemaal vragen … zonder antwoord. En zo begrijp ik ook van geen kanten waarom Van der Valk uitgerekend in Uden een nieuw hotel restaurant gaat bouwen. Nuland ligt op een steenworp afstand!? Of weten de Valkjes niet dat ze in het nieuwe ziekenhuis Bernhoven ook al een hele goede keuken hebben?

Even voor de duidelijkheid, als Slabroeker vind ik het best hoor, zo’n Van der Valk in mijn voortuin. Ik ben namelijk een grote fan van hun vissoep. Romig en rijkelijk gevuld. En de bediening in die Van der Valkrestaurants is ook altijd prima. Want je wilt ze toch niet te eten geven, die hopeloze toko’s waar zelfs de toiletjuffrouw verstopt zit, waar klunzige obers (je weet wel die mannen die terwijl ze weglopen zeggen dat ze er aan komen) zelfs een complimentje laten vallen en waar alleen de rekening gepeperd is. Zo zat ik laatst in een bistro waar de lamskotelet zo rood gebakken was dat mijn vriendin als dierenarts het beestje binnen 5 minuten weer op de been kreeg. De kok kregen we helaas niet te spreken want die was ergens anders gaan eten. Als goedmakertje kregen we een kop koffie. Hoe oud die was kon de ober niet zeggen want hij werkte er pas 3 weken. Nee, dan Van der Valk! Eenvoudig maar altijd lekker. En je kunt er met jan en alleman naar toe. Zelfs met mijn neef Niko, die etiketten enkel kent van de wijnflessen.

Maar goed, waarom nu in Uden, zo dichtbij Nuland? Blijkbaar zijn ze er zelf ook een beetje van geschrokken want op het informatiebord voor de nieuwbouw staat nu “Hotel Uden Veghel”. Ik zou er op hebben gezet “Hotel Boerdonk Nijnsel”. Klinkt nog verder weg, toch?

Een smakelijk weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Meer berichten